Airberlin i fare for at miste codeshare

0

Lufthansa B737-300 Düsseldorf lufthavn air berlinLUFTFART: De tyske luftfartsmyndigheder er tilsyneladende i tvivl om Airberlin skal have lov til at dele fortjenesten med Golf-selskab, som hvert år indbringer 1,2 mia. kr.

Ingen tvivl om, at det er en god forretning for Airberlin at have codeshare mellem Tyskland og Abu Dhabi med Etihad.

Det giver omkring 1,2 mia. kr. på årsbasis, (selv om det er svært at fastslå værdien af codeshare i modsætning til joint venture) skriver flere tyske aviser. Til gengæld er det heller ikke nogen helt tilfældig partner på givtige ruter, idet Etihad ejer 29 procent af Airberlin.

Lufthansa er ikke begejstret for, at de tyske luftfartsmyndigheder indtil nu har forlænget tilladelsen hvert halve år, og er formentlig godt tilfreds med, at forlængelsen ikke mere giver sig selv.

I Tyskland kan man godt se, hvad Lufthansa går glip af i den forbindelse. Og forholdet mellem Golfens selskaber og Lufthansa-gruppen er ikke det bedste.

Medlemmer af Airberlins inderkreds har skrevet til kansler Angela Merkel, at hvis ikke Airberlin får sin tilladelse kan det blive et eksistensspørgsmål for selskabet.

Det går nemlig ikke for godt. I andet kvartal i år havde Airberlin et underskud på ca. 28 mio. kr. mod er minus i samme periode sidste år på syv mio. kr.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz