Airbnb-senge overhaler antal hotelværelser

Fra 2015 til 2016 er antallet af overnatninger via Airbnb steget fra 1,7 millioner til tre millioner, mens antallet af udlejere er steget fra 21.000 til 30.000, fremgår det af tal, som Horesta, har fået af Airbnb, skriver Politiken.

Dermed er der flere Airbnb-senge end hotelværelser i Danmark, vurderer Horesta, som kalder det mere presserende end nogensinde, at der kommer styr på skattebetalingen i det voksende antal private udlejere.

”Danskerne skal fortsat åbne deres hjem for turister. Udfordringen er, at konkurrencen skal ske på lige vilkår, og vi mener, at udlejningen kan misbruges til at være illegal hoteldrift”, siger Horestas politiske direktør, Kirsten Munch Andersen, ifølge Ritzau til Politiken.

Skatteminister Karsten Lauritzen mødes i dag, tirsdag med Airbnb-toppen: ”Jeg forventer en konstruktiv dialog, men jeg forventer også, at vi kan få besluttet, hvornår Airbnb får lavet en aftale med det danske skattevæsen”, siger Karsten Lauritzen.

Airbnbs public policy manager, Sofia Gkiousou, skriver til Politiken: ”Vi ønsker at være gode samarbejdspartnere for politiske beslutningstagere for at gøre det nemmere for værter at betale deres skat”.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.