Airbnb-senge overhaler antal hotelværelser

Fra 2015 til 2016 er antallet af overnatninger via Airbnb steget fra 1,7 millioner til tre millioner, mens antallet af udlejere er steget fra 21.000 til 30.000, fremgår det af tal, som Horesta, har fået af Airbnb, skriver Politiken.

Dermed er der flere Airbnb-senge end hotelværelser i Danmark, vurderer Horesta, som kalder det mere presserende end nogensinde, at der kommer styr på skattebetalingen i det voksende antal private udlejere.

”Danskerne skal fortsat åbne deres hjem for turister. Udfordringen er, at konkurrencen skal ske på lige vilkår, og vi mener, at udlejningen kan misbruges til at være illegal hoteldrift”, siger Horestas politiske direktør, Kirsten Munch Andersen, ifølge Ritzau til Politiken.

Skatteminister Karsten Lauritzen mødes i dag, tirsdag med Airbnb-toppen: ”Jeg forventer en konstruktiv dialog, men jeg forventer også, at vi kan få besluttet, hvornår Airbnb får lavet en aftale med det danske skattevæsen”, siger Karsten Lauritzen.

Airbnbs public policy manager, Sofia Gkiousou, skriver til Politiken: ”Vi ønsker at være gode samarbejdspartnere for politiske beslutningstagere for at gøre det nemmere for værter at betale deres skat”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.