Airbnb tjener millioner – men betaler ikke skat

1
Kirsten Munch, Horesta.
Kirsten Munch, Horesta.

TURISME: Udlejningsportalen Airbnb har det seneste år tjent ca. 61 mio. kr. på udlejning alene i København – men kun betalt 100.000 kr. i skat i Danmark. Horesta kritiserer Airbnb.

Beregninger fra Avisen.dk viser på baggrund af data fra Inside Airbnb, at Airbnb kun har betalt ca. 100.000 kr. i skat om året i Danmark, ud af sin millionomsætning.

Størstedelen af overskuddet ender i Irland, hvor Airbnb har hovedsæde. Airbnb understreger i mail til Avisen.dk, at selskabet overholder skattelovgivningen.

Danskerne har taget udlejningsplatformen Airbnb til sig. En ny undersøgelse viser, at to ud af tre danskere overvejer at benytte udlejningsplatformen. Horesta kalder på skatteindberetning.

Mens flere europæiske byer har travlt med at sikre ordnede rammer for udlejningstjenester som Airbnb, vokser platformen i Danmark, oplyser Horesta.

De senere år er antallet af Airbnb-overnatninger i Danmark steget. De seneste tal viser, at over 400.000 rejsende brugte Airbnb til deres ferie eller forretningsrejse i Danmark i 2015.

Horesta har i samarbejde med Danmarks Statistik, undersøgt danskernes brug af Airbnb. Resultaterne viser, at 62,7 pct. af de adspurgte svarede ’ja’ eller ’måske’ til, om de ville benytte som Airbnb ved deres næste ferie- eller forretningsrejse.

Horesta mener, at Airbnb og platformsøkonomien kræver regulering:  ”I mange storbyer løser man de udfordringer, som Airbnbs vækst skaber, mens politikerne i Danmark sidder på hænderne. Den store politiske opgave er at sørge for, at vi ikke får et ureguleret marked med sort økonomi. Her kunne de danske politikere kigge mod udlandet, hvor man flere steder er foran,” siger Kirsten Munch, politisk chef i Horesta, og fortsætter: ”Undersøgelsen bekræfter, at platformøkonomien ikke er en udveksling af småtjenester. Det er en kæmpe forretning, der for længst har etableret sig i størstedelen af de rejsendes planlægningsrutiner.”

Horesta opfordrer til, at Airbnb presses til at indgå aftale om indberetning af udlejernes indtægter. Desuden ønsker Horesta adskillelse mellem privat og kommerciel Airbnb-udlejning, og endelig arbejder Horesta for, at bundfradraget for den private udlejning sættes ned til samme niveau som for danske sommerhusudlejere.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Airbnb tjener millioner – men betaler ikke skat"

Notify of
avatar
Frederik
Frederik
En ting er manglende skat – både fra udlejers side og fra AirBnB’s side. En anden ting er den udfordring dette kan skabe på et i forvejen presset boligmarked. Det kan være svært at finde noget at bo i til en rimelig penge i København. Det bliver ikke nemmere af at mange boligejere udlejer deres lejlighed på korttidslejemål. Jeg sidder i bestyrelsen for en mindre andelsforening på Nørrebro. Vi har haft problemer med andelshavere der udlejer deres lejligheder. Det har været sene nattefester på hverdage (når man er på ferie er ens rytmer jo noget anderledes end i hverdagen), fremmede… Read more »
wpDiscuz