Airbnb vokser hurtigt i København

988a58fd-0a4f-4415-a90f-6d2c87e9827aUdlejningstjenesten kan tilbyde omkring 12.000 lejligheder til feriebrug i hovedstaden, og det skaber bekymring i hotelbranchen, mens Skat kan blive snydt for betydelige summer.

Ifølge Berlingske Research er der alene i København flere end 12.000 boliger til leje på Airbnb og flere end 9.000 har været lejet ud mindst én gang. Ifølge Airbnb råder man over næsten 22.000 boligopslag i hele landet. Ifølge Danmarks Statistik har hver tiende dansker det seneste år brugt Airbnb eller lignende tjenester, mens godt 3% har lejet deres bolig ud.

I en rundspørge fortæller 10 københavnske hoteller til Berlingske Business, at de siden sidste år har haft et rekordhøjt antal overnatninger: ”Væksten hos Airbnb er enorm, og det kommer hotellerne på et tidspunkt til at mærke. Så selvfølgelig er de en konkurrent”, siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta.

Carl Henrik Marcussen, seniorforsker ved Center for Regional- og Turismeforskning: ”Det er muligt, at der på grund af Airbnb rejser folk til Danmark, som ellers ikke ville være kommet. Men de eksisterende hoteller og vandrehjem vil på et tidspunkt får færre gæster, end de ville få uden den forøgede konkurrence”.

Dansk Ervherv ser ikke de private udlejere som konkurrenter til hotellerne, men mener, at voksende brug af Airbnb trækker flere turister til Danmark.

Kontakten med det lokale liv er ifølge Aja Guldhammer, landechef for Airbnb i Norden, en faktor, som gør Airbnb attraktiv: ”Turismen vokser massivt globalt, og jeg tror, at kagen bliver større og større. Der er ikke nogen, der behøver at tabe, for at andre kan vokse”.

I Danmark har man siden 2013 oplevet fordobling af antallet af overnatninger hvert år.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.