Airbus A350-900 sikkerhedsgodkendt

Efter godkendelsen gennemførte de fem testfly en fornem formationsflyvning over Toulouse. Foto S. Ramadier.

Efter godkendelsen gennemførte de fem testfly en fornem formationsflyvning over Toulouse. Foto S. Ramadier.

Det hypermoderne kompositfly har fået sin typecertificering af den europæiske flysikkerhedsmyndighed EASA.

Det certificerede fly blev godkendt af European Aviation Safety Agency (EASA) tirsdag. Det godkendte fly er udrustet med Rolls-Royce Trent XWB-motorer. Om kort tid ventes modellen også at blive certificeret af den amerikanske flysikkerhedsmyndighed Federal Aviation Administration (FAA).

Typecertificeringen af A350-900 kommer efter et meget omfattende testprogram med over 2.600 flytimer og en række afprøvninger er gennemført med succes. Airbus A350 XWB omfatter en hel familie af langdistancefly af wide body typen (dvs med to midtergange). A350 XWB, der for over halvdelens vedkommende er konstrueret i kompositmaterialer, udmærker sig med hensyn til passagerkomfort, tekniske innovationer og især driftsøkonomi. Brændstofforbruget er omkring 25% lavere end for tilsvarende konventionelle fly.

I slutningen af august 2014 havde Airbus fået 750 bestillinger på A350 XWB fra 39 kunder over hele verden. Søsætningskunden er Qatar Airways, som får sin første A350-900 inden årets udgang.

En lidt større model, Airbus A350-1000, er færdigudviklet og skal i nær fremtid gennemgå et tilsvarende testflyvningsprogram.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.