Airbus anbefaler nye fartmålere

Det betyder udskiftning af sensorerne på flertallet af omkring 200 langdistancefly fra fabrikken. Anbefalingen retter sig mod Airbus A330 og A340, som er udstyret med sensorer, fra det franske firma Thales, som også var i det Air France A330-fly, som styrtede i Atlanten i juni, skriver politiken.dk.

I en servicemeddelelse til flyselskaber, som benytter de to flytyper, anbefales det at udskifte i hvert fald to af de tre pilotsonder.

Talsmand Stefan Scaffrath fra Airbus beretter, at man har udsendt en AIT (Accident Information Telex) med opfordring til at montere mindst to sonder leveret af Goodrich.

Det er muligvis defekte sensorer, der har været medvirkende til styrtet, men ifølge havarieksperter næppe eneste årsag. Omkring 200 af de ca. 1.000 A330 og A340, der er i drift, bruger Thales sensorer.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.