Airbus har taget patent på ultra-hurtigt fly

10082573-airbus_jetFlyproducenten har fået godkendt en patentansøgning hos de amerikanske myndigheder på et fly, der kan flyve 4,5 gange hurtigere end lyden.

Det betyder, at rejsen fra London til New York kan gennemføres på en time eller fra San Francisco til Tokyo på tre timer. Concorden var i sin tid 3,5 timer om at krydse Atlanten, mens almindelige passagerfly i dag er 6-8 timer undervejs, skriver business.dk.

Ifølge patentansøgningen kommer flyet til at se anderledes ud end vi er vant til i dag. Det er forsynet med en stor vinge over fuselagen og skal drives af tre forskellige typer motorer. Jetmotorer og en raketmotor skal sende flyet i luften, hvorefter det stiger lodret til crusinghøjden på 100.000 fod. Jetmotorerne trækkes ind i skroget, når flyet kommer op i fart.

Når flyet er nået højt nok op, trækkes raketmotoren ligeledes ind i skroget og ’ramjets’ står for at holde hastigheden på omkring 4.800 km/t.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.