Airbus leverer fly nr. 9.000

Airbus nr. 9.000 VietJetAirAirbus har netop leveret fly nr. 9.000 – det blev en Airbus A321 til det vietnamesiske flyselskab VietJetAir. Flyfabrikken overrakte nøglerne til sit første fly i 1974 – i dag produceres 600 fly om året.

Overleveringen af Airbus-fly nr. 9.000 skete forleden ved en ceremoni på Airbus-fabrikken ved Hamborg – Airbus’ hovedfabrik er i sydfranske Toulouse.

A321’eren var den første til VietJetAir, der lettede første gang i 2011 og som foreløbig har 22 af de lidt mindre A320’ere. Med årene forventer selskabet at komme op på 100 fly. Flyselskabet, der flyver til en række destinationer i Sydøstasien, har bestilt syv A321-fly.

Den første Airbus, en A300, blev leveret i 1974. A320-familien er Airbus’ mindste flytype, den nyeste er A350, som Qatar Airways blev søsætningskunde for i starten af året. Den største Airbus-model er dobbeltdækkeren A380 med plads til typisk 500 passagerer.

I august 2013 leverede Airbus fly nr. 8.000 – de seneste ti år har Airbus skruet så meget op for produktionen af fly, at det nu leverer 600 om året, et tal der forventes at stige.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.