Airbus præsenterer A380plus

Airbus præsenterer nu sit udviklingsprojekt for fly-giganten, som får navnet ’A380plus’. Projektet inkluderer aerodynamiske forbedringer med bl.a. nye store winglets og andre justeringer, som reducerer brændstofforbruget med 4%.

Sammenholdt med et optimeret vedligeholdelsesprogram og de forbedrede kabineindretninger, der blev præsenteret på Aircraft Interiors Expo (AIX) i april, er de samlede besparelser 13% i omkostninger i forhold til den nuværende A380.

De nye winglets måler 4,7 meter i højden – en uplet på 3,5 meter og en downlet på 1,2 meter. Winglets forbedrer aerodynamikken og reducerer luftmodstanden.

Den optimerede kabine giver plads til yderligere 80 sæder gennem nye trappe layouts og forøget kabinebredde ved ændring af bagagepladsen, så kabinen kan indrettes med ni sæder på tværs i  premium economy og 11 i economy.

A380plus kan enten udnytte forbedringerne til 80 ekstra sæder eller en forøget rækkevidde på 300 sømil.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.