Airbus-skæbne afgøres torsdag

Flyselskaber, som beskæftiger Airbus 330 og 340, blandt andet SAS, venter med spænding på den første redegørelse fra de franske myndigheder om hvad der gik galt, da Air France AF 447 styrtede i Atlanterhavet for en måned siden. Den kommer torsdag, og ifølge The Times, er der en sandsynlighed for at 1000 fly af de to typer, som opererer i dag, kan blive sat på jorden.

 

Der har været rygter om at det var fartmålerne, der var skyld i styrtet, som kostede 228 mennesker livet. Når franskmændene er kommet med deres redegørelse, vil The European Aviation Safety Agency i samme åndedrag blive spurgt hvorfor man ikke tidligere havde taget fat på problemet. For det har et stykke tid været kendt, at der kunne være fejl i fartmålerne. Der er rapporteret 38 episoder, der svarer til den, der formentlig ramte AF 447.

 

Allerede i 1994 fortalte Airbus at der kunne være fejl med fartmålerne, men man tog ikke håndfast på problemet. De amerikanske myndigheder, i form af US National Transportation Safety Board, har netop indledt en undersøgelse af to lignende episoder indenfor den seneste tid. Den ene ramte et TAM-fly fra Miami til Sao Paulo den 21. maj og den anden fandt sted den 23. juni ombord på et Northwest-fly på vej fra Hong Kong til Tokyo.

Skrevet af Klaus Givskov

x

Læs Også

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

MSC Seaside er leveret fra Fincantieri værftet og er det andet nye krydstogtskib, som MSC har søsat i 2017. Skibet får hjemmehavn i Miami og er første skib i MSCs Seaside klasse.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.