Aktiesalg sikrer Lufthansas overskud

X=250&V=7_LufthansaAirbusA319114DAILDMUC020720104780772671Lufthansa Group havde et nettooverskud i årets første kvartal på 425 millioner Euro mod et underskud for et år siden på 252 millioner Euro.

Det positive resultat skyldes ikke mindst salg af aktier i JetBlue, som indbragte 503 millioner Euro.

“Totalt har Swiss og Lufthansa Cargo klaret sig bedre end sidste år, mens Lufthansa German Airlines har vist positive takter, selv om man blev hårdt ramt af strejker og andre enkeltstående poster end for et år siden”, siger Lufthansa CFO Simone Menne i en kommentar.

Koncernen lukkede det traditionelt vanskelige første kvartal med et driftsresultat på minus 167millioner Euro mod minus 240 millioner for et år siden.

“Resultatet blev igen overskygget af konsekvenserne af pilotstrejkerne Lufthansa German Airlines, Lufthansa Cargo og Germanwings i seks dage fra januar til marts. Aflysninger på grund af strejkerne kostede 42 millioner Euro. Effekten i form af færre bookinger skønnes at løbe op i 58 millioner Euro”, lyder det fra Lufthansa.

Til gengæld var brændstofudgifterne 209 millioner Euro lavere end for et år siden, mens passagerafgifterne steg med 7% trods færre flyvninger og færre rejsende. Den svage Euro og stigningen i pensionsudgifter medførte øgede personaleudgifter på knap 7%.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.