Aktiv ferie hele året på solrige Tenerife

SPONSORERET ARTIKEL: Tenerife er blevet et populært valg til aktiv ferie. Med en gennemsnitlig temperatur på 23 grader og 300 årlige solskinsdage skal man nemlig ikke bekymre sig om, hvorvidt vejret tillader dagens planlagte aktiviteter. Her kan man bl.a. cykle, vandre, surfe, dykke og ro kajak – hele året rundt.

Igennem de seneste år er sund livsstil blevet mere og mere populært, og Tenerife har fået ry som et sted, hvor man kan kombinere afslappende ferie med aktive sports- og udendørsaktiviteter. Med en årlig gennemsnitstemperatur på 23 grader og en vandtemperatur på 19-26 grader kan man udføre de fleste sportsaktiviteter på alle tidspunkter af året. Samtidig skaber øens varierede landskab med forskellige mikroklimaer mulighed for mange forskellige oplevelser på samme ferie. Man kan fx tage på vandretur over skyerne, mountainbike igennem frodig skov og surfe på Atlanterhavets bølger – på én og samme dag.

Populært blandt cykelryttere
På Tenerife kan man næsten bogstaveligt talt cykle i hælene på professionelle cykelryttere. Takket være de behagelige temperaturer og det store udbud af cykelruter er øen nemlig et populært træningssted – og mange store navne besøger øen for at træne til bl.a. Tour de France, VM og OL. Tenerife har et stort netværk af veje, der er ideelle til cykling, og mange ligger i områder med meget lidt trafik. Uanset om man er nybegynder eller professionel, er der mange forskellige ruter at vælge imellem – i forskellige højder og med forskellige stigninger. Vil man hellere cykle mountainbike, har øen også mere end 200 km skovstier, der blot venter på at blive udforsket.

Udforsk øen fra vandsiden
En tur i kajak giver mulighed for at opleve de af kystens hemmelige perler, der kun kan nås fra vandsiden. Man kan fx se de 600 meter høje Los Gigantes-klipper, ligesom der er mange andre spektakulære klipper, grotter og bugter, der alle er skabt af vind og vejr. Desuden er der god mulighed for at få selskab af delfiner undervejs. Vil man udfordre balancen lidt ekstra, kan man også vælge at nyde turen på paddleboard.

Livet under havoverfladen
Langs kysten er der hele 60 steder, hvor man kan udforske livet under havoverfladen. Havbunden består af en blanding af sand, sten og vulkansk rev, og pga. det krystalklare vand når solens stråler helt ned til 40 meters dybde. Blandt de bedste dykker-steder er La Catedral i Puerto de la Cruz, hvor man har en gennemsnitsdybde på 35 meter. Sværhedsgraden er medium, og man kommer hertil med båd. Her kan man se mange forskellige fisk – bl.a. papegøjefisk. På havbunden er der desuden kolonier af røde og gule søtræer. Nybegyndere kan besøge Barranco Seco i Los Gigantes, hvor gennemsnitsdybden er 20 meter. Her kan man bl.a. se dragehovedfisk, havkatte og trompetfisk. Et andet sted værd at fremhæve er Radazul i La Cueva.

1.500 kilometer vandrestier
Vil man opleve følelsen af total frihed, har Tenerife kilometervis af afmærkede, naturskønne vandreruter. Har man mod på en ekstra udfordring, kan man endda bestige den 3.718 meter høje vulkan Teide. I alt er der omkring 1.500 kilometer vandrestier, der alle enten er officielt godkendte eller på vej til at blive det. Ruterne går igennem 43 beskyttede naturområder og dækker 48 % af øens areal. Det anbefales at være i god fysisk form, hvis man vandrer op i højderne.

Surfing for alle niveauer
Surfing bliver mere og mere populært – og det kan man også prøve kræfter med på Tenerife. Langs kysten finder man hvert tiende minut et nyt surf-spot, og man kan vælge mellem forskellige underlag: sand, sten og vulkansk rev – eller en kombination af de tre. Bølger, der bryder over sand og sten, er ofte bedre til nybegyndere og lidt erfarne surfere, mens vulkansk rev er sværere og derfor bedre egnet til øvede. De stærkeste bølger finder man på den nordlige og nordvestlige del af øen, mens den sydlige og sydøstlige del har mindre intensive bølger. Det varierer dog afhængig af årstid.

Mange andre oplevelser
De mange sportsaktiviteter kombineres ofte med afslapning på stranden, lokal gastronomi og vin samt mere afslappende aktiviteter som fx bådture, hvor der er gode muligheder for at se delfiner og hvaler.

Læs mere om de mange muligheder på Tenerife her: www.related.dk/active-tenerife-tradekit

Bliv inspireret til din næste Tenerife-rejse i denne video: http://www.youtube.com/watch?v=Qng3Cy8b26o

 

 

Udarbejdet af Travelmedia Nordics salgsafdeling i samarbejde med annoncøren. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold.