Akut mangel på arbejdskraft

kokFlere arbejdsgivere i hotel- og restaurationsbranchen må gå forgæves, når de søger efter ny kvalificeret arbejdskraft, viser en undersøgelse fra Beskæftigelsesministeriet.

Ifølge ministeriet står virksomhederne cirka 15.000 gange årligt med en mislykket rekruttering – det er 30% mere end sidste år og ifølge Horesta hænger det sammen med, at der i mange år har været fokus på at unge skulle have gymnasial uddannelse fremfor erhvervsfaglig uddannelse. Samtidig er efterspørgslen efter kvalificeret arbejdskraft øget på grund af vækst, skriver TV2.dk.

”Vi er rigtig glade for, at der nu er sat mere fokus på erhvervsfaglige uddannelser – blandt andet med trepartsaftalen mellem regeringen, DA og LO – så vi får flere unge i en erhvervsfaglig uddannelse”, siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta.

”Vores branche tilbyder et fantastisk, afvekslende og alsidigt job med internationale muligheder og møde med mennesker hver dag. Så derfor håber vi, at de unge vælger den vej, og at flere tager en erhvervsfaglig uddannelse”.

Søren Kühlwein, direktør på Hotel – og Restaurantskolen i København: ”Tager man en erhvervsuddannelse har man sikkerhed for god løn resten af sit liv. Man er sikker på et godt job resten af sit liv og livsindtægten bliver god. Samtidig har man gode muligheder for at blive selvstændig og efteruddanne sig”.