Alaska besøger Norden

Fra Alaska-workshoppen i aftes, fra venstre Sigrídur ”Sigga” Sveinsdóttir fra Icelandair, FDM travels Birgitte Vraadal, David Kasser fra Visit Anchorage samt Profil Rejsers Henriette Maj Odby.

Fra Alaska-workshoppen i aftes, fra venstre Sigrídur ”Sigga” Sveinsdóttir fra Icelandair, FDM travels Birgitte Vraadal, David Kasser fra Visit Anchorage samt Profil Rejsers Henriette Maj Odby.

Repræsentanter for turisterhvervet i Alaska indledte går nordisk workshop-rundrejse i København i samarbejde med Icelandair, der flyver til statens største by, Anchorage, i sommerhalvåret.

50 rejsebureauagenter var på plads på hotel SP34 i det indre København, da Visit Anchorage og partnere i går havde indbudt til workshop om Alaska.

På workshoppen var der lange indlæg fra de 10 deltagende partnere fra Alaska – bl.a. Alaska Railroad, CIRI Alaska Tourism, Explore Fairbanks og Visit Anchorage.

Alaska er en destination med storslået natur, men med et smalt potentiale blandt f.eks. nordiske rejsende. Alaska kan være lidt af et alternativ til Norge, om end dyrelivet i Alaska er langt større og mere eksotisk. Blandt de mange aktivitets-muligheder i Alaska fremhæves blandt meget andet river rafting, fiskeri – eller en tur på noget af den 800 km lange strækning med Alaska Railroad, der i mageligt tempo kører fra Seward i det sydlige Alaska til nordlige Fairbanks – bl.a. med stop i Anchorage.

Alaskas turistsæson er kort – typisk fra maj til oktober. Og statens nok mest kendte indbygger er den tidligere guvernør Sarah Palin, der var vicepræsidentkandidat ved præsidentvalget i 2008. Her gjorde hun i berømt tv-interview sig bemærket ved ikke at kunne nævne en eneste avis i USA…

”Alaska har over to mio. turistankomster fra resten af USA om året, dermed tiltrækker vi flere amerikanere end Las Vegas og Orlando – hertil kommer ca. 200.000 besøgende fra andre lande, primært vores naboer i Canada,” sagde vicepræsident for Visit Anchorage, David Kasser, til takeoff.dk under workshoppen i går. Han havde ingen tal for antallet af nordiske ankomster.

Efter besøget i København fortsætter Alaska-gruppen i dag til Stockholm, derfra til Helsinki, videre til Oslo og så til Birmingham og Manchester inden gruppen slutter af på Icelandairs fremragende årlige workshop Mid Atlantic i Reykjavik.

Icelandair tilføjede i sommeren 2013 Anchorage til sit netværk med to fly om ugen i højsæsonen. Icelandair er sammen med Lufthansa-ejede Condor eneste europæiske flyselskab til at betjene Alaska – flyvetiden fra Island til Anchorage er syv timer; ruten flyves fra ca. midten af maj til midten af september.

Icelandair, der er på vej mod 14 destinationer i Nordamerika, er partner med Alaska Airlines, der har Anchorage som en af sine primære lufthavne. Anchorage er Alaskas største by – Juneau er hovedstad i USA’s arealmæssigt største delstat. Sammen med Hawaii blev Alaska i 1959 de to seneste delstater i USA.

Alaskas officielle turisthjemmeside er: travelalaska.com