Alitalia skaffer kapital til at overleve

alitaliaFLYSELSKABER: Det lykkedes Alitalia at skaffe de 300 mio. euro for at holde selskabet flyvende den kommende tid. Men 2.600 ansatte skal fyres – og til sommer vil det økonomisk trængte flyselskab atter mangle kapital.

Med de 300 mio. euro har Alitalia penge nok til de næste seks måneder. Flyselskabets næste udfordring bliver at overbevise fagforeningerne om nødvendigheden af at fyre skønsmæssigt 2.600 af de 14.000 ansatte.

Alitalia vil fortsat jagte en ny partner, der kan poste rigtig mange penge ind. Mange flyselskaber har takket nej, bl.a. medejeren Air France, der har 25 pct. af aktierne, og russiske Aeroflot fra samme alliance som Alitalia, Skyteam. Etihad Airways fra Abu Dhabi nævnes som ny medejer af Alitalia.

Alitalia har dagligt underskud på 700.000 euro og en samlet gæld på 800 mio. euro, skriver Reuters og citerer brancheekspert for, at Alitalia reelt har brug for op til fire milliarder euro for at kunne overleve.

Italien er Europas fjerdestørste marked for flyrejser med 25 mio. årlige passagerer – Alitalia har store udfordringer fra lavserviceselskaber som Ryanair og højhastighedstog.