Alitalia vil fri af Air France – KLM

alitaliaFARVEL STRATEGI: Det italienske flyselskab vil hellere have en fremtid sammen med Etihad Airways, som allerede ejer det maksimale af Alitalia med 49 procent, end at holde fast i det strategiske samarbejde med nuværende partner.

Alitalia ser ikke en fremtid med Air France-KLM, som den der kører i øjeblikket og gælder til 2017, hvis partnerne ikke bliver enige om at skilles forinden. Det meddelte Alitalia i går.

Aftalen blev ifølge selskabet indgået under krisen i 2009, og før det ny Alitalia blev skabt i 2015 med Etihad som partner. Golfselskabet købte 49 procent af aktierne, som er det maksimale et selskab uden for EU kan eje. Air France-KLM ejer nu kun en enkelt procent, men har et vidtgående strategisk samarbejde.

”Aftalen er ikke længere fordelagtig for os, hverken økonomisk eller strategisk,” siger adm. direktør Silvano Cassano. ”Vi har tilbudt Air France-KLM andre betingelser, men hidtil har det ikke været muligt at nå et resultat,” fortsætter han.

Aftalen betyder bl.a. samarbejde på ruter mellem Frankrig Italien og Holland og videre i verden. Ligesom der er aftale om fælles marketing og salg.

Alitalia vil hellere være sammen med Etihad og partnere, hvilket også kan betyde et farvel til Sky Time.