Alitalias topchef træder tilbage

Silvano Cassano.

Silvano Cassano.

Silvano Cassano, CEO for Alitalia, har trukket sig tilbage fra posten med øjeblikkelig virkning efter mindre end et år.

Alitalia hentede Silvano Cassano til CEO-posten for det nye selskab, som blev etableret, da Etihad købte 49% af aktierne i det nationale italienske flyselskab som led i en redningsplan til 1,76 milliarder Euro.

Kort efter Silvano Cassanos afgang fremlagde Alitalia et nettounderskud på 130 millioner Euro for første halvår 2015, hvilket angiveligt er bedre end budgetteret.

Underskuddet voksede med 30 millioner Euro i andet kvartal i forhold til første kvartal bl.a. på grund af en brand i maj i Roms Fiumicino lufthavn, som kostede 80 millioner Euro.

Alitalia har haft underskud i årevis, men efter samarbejdsaftalen med Etihad, forventer man overskud i 2017, et mål, der stadig fastholdes.

Luftfartsanalytikere lægger en del af årsagen til de ringe resultater i de tre første kvartaler på den betydelige vækst, som lavprisselskaberne Vueling, Ryanair og easyJet har haft fra Fiumicino. Lavprisselskaberne har tilføjet over 200 ugentlige flyvninger fra Fiumicino hen over sommersæsonen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.