Allerød-firma bag verdenspremiere

Allerød-firmaet DataFlight Europe har sammen med Qatar Airways verdenspre­miere på et nyt supermobilt betalingssystem. Når flyselskabet om nogle måneder har indført systemet i alle sine mere end 150 fly, vil passage­rerne for første gang kunne købe stort ind for nærmest ubegrænsede beløb på deres kreditkort.

Systemet er det første i verden, som uanset hvor i verden og i hvilket luftrum, flyet befinder sig, er online med jorden. Det betyder, at kredit­kortkøb kan valideres her og nu mens passagererne handler.

”Frem til i dag har det været et problem for os, at bl.a. Eurocard på grund af mulighederne for misbrug, har haft et lavt loft over, hvor meget vore passagerer kunne købe ind for. Og beløbet har slet ikke stået mål med de varer, som vi ønsker at profilere os med, specielt over for vore business class og første klasses passagerer,” siger Keith Hunter, senior vicepræsident for Qatar Airways inflight duty free og Qatar duty free.

DataFlight Europe i Birkerød har i snart en snes år udviklet de håndholdte terminaler On Board TraderTM , der er baseret på Canons mobile terminal med fyldt af Data Flight Europe danskudviklede software. Terminalerne er rygraden i Qatars nye system. Forskellen fra tidligere systemer er GPRS teknologien. Den muliggør realtime kommunikation mellem terminalerne i flyene og computersystemerne på jorden.

Skrevet af Flemming Juul