Alsie Express kigger på udlandet (opd.)

FLYSELSKABER: Måske udenrigsruter på vej fra Sønderborg og København. Alsie Express forventer at være klar til at komme i reservationssystemet Amadeus fra sidst på denne måned.

Alsie Express i Sønderborg Lufthavn.

Alsie Express i Sønderborg Lufthavn.

 17. juni sidste år fik Danmarks nyeste flyselskab luft under vingerne. Bag Alsie Express står Air Alsie fra Sønderborg – Nordeuropas største operatør af private jetfly.

Alsie Express betjener Sønderborg og København, men har tanker, om end ingen konkrete, om ruter fra Sønderborg eller København til udlandet.

Til gengæld er det konkret, at Alsie Express snart lander i det store reservationssystem, Amadeus, lige nu er datoen 20. marts.

Alsie Express arbejder også for at få en interline-aftale med bl.a. SAS i Københavns Lufthavn. Med en sådan slipper passagerer, der skal videre fra København, bl.a. for at skulle check deres bagage ind igen.

”Det er en langsommelighed proces, men vi er i god dialog med SAS,” siger Alsie Express’ rutechef, Peter Henrik Høgh, til standby.dk

Han tilføjer, at Alsie Express fra sommerprogrammet lukker sin flyvning midt på dagen til København samt aften-flyet lørdag og afgangen søndag morgen pga. for lav efterspørgsel.

Alsie Express havde i sit lidt over første halvår til udgangen af 2013 i alt 35.000 passagerer på Sønderborg-København.

Selskabet har det formentlig bedste produkt på dansk indenrigs – dets to ATR-72-500 fly er godkendt til 74 passagerer, men har blot 48 lædersæder, så der er rigtig god benplads.