American Airlines besvarer islandsk udfordring

(artiklen er blevet opdateret med informationen om, at også islandske Wow Air til maj åbner rute til Dallas)

LUFTFART: Næste år åbner Icelandair og Wow Air ny USA-rute, denne gang til Dallas. Men American Airlines vil selv åbne sæsonrute til Island. Dermed har alle de tre store amerikanske selskaber sæsonruter til Island.

Fra midten af maj næste år begynder Icelandair og Wow Air at flyve til Dallas i Texas – det bliver Icelandairs 20. nordamerikanske destination. Der kommer fire ugentlige afgange til Dallas – og Icelandair forventer, at det også kan få amerikanske passagerer med retur, så de for eksempel kan komme videre fra Island til selskabets over 25 europæiske destinationer. Wow Air vil fra åbningen 23. maj betjene Dallas med en Airbus A330.

Men American Airlines, der netop har Dallas som en af sine hovedlufthavne, svarede i går igen. Det skete med nyheden om, at man fra 7. juni til 27. oktober åbner daglig sæsonrute til verdens nordligste hovedstad, Reykjavik, hvor Oneworld-medlemmets Boeing B757-200 med 176 passagersæder naturligvis lander i Islands hovedlufthavn, Keflavik.

”Reykjavik og Island er blevet en meget populær destination, og vi glæder os til at give vores passagerer mulighed for at opleve Islands enestående natur med gejsere, vulkaner og varme kilder,” lyder det fra American, der understreger, at business class har rigtige lie-flat sæder.

American har i snit over 760 daglige flyvninger fra Dallas til mere end 200 destinationer i 31 lande. I alt har American Airlines og datterselskabet American Eagle i snit 6.700 daglige flyvninger til 350 lufthavne i over 50 lande.

American, Delta og United til Island
American er det tredje amerikanske flyselskab som Icelandair – og konkurrenterne fra islandske Wow Air – trækker med sig som følge af deres ekspansion i Nordamerika, navnlig USA. Delta Air Lines fra Skyteam-alliancen har i flere år haft rute fra New York JFK til Keflavik.

Og i september meddelte United Airlines fra Star Alliance, at man fra 23. maj til 4. oktober vil flyve dagligt fra Newark-lufthavnen ved New York til Keflavik med en Boeing B757, skrev avisen USA Today.

Turistboom i Island
De seneste år er turismen til sagaøen vokset med 20 pct. om året. Stigningen giver vækst til hoteller, turoperatører og det lokale næringsliv. Men den internationale pengefond, IMF, og flere af Islands cheføkonomer forudser overophedning af Islands økonomi.

Island har tæt på 340.000 indbyggere – i år forventes over to millioner turister, viser nye tal fra Islands Turistråd og Islands Statistik.

Relaterede artikler:

Icelandair forventer ny passagerrekord

Også Light-produkt hos Icelandair

American blev Airline of the Year 2017

x

Læs Også

Flere restauranter til lufthavnen

Til sommer er Københavns Lufthavn klar med udvidelse af Terminal 2 med 25 nye butikker og restauranter.

Rekordår for London Gatwick

London Gatwick kom ud af 2017 efter sin travleste december nogensinde, da 3,2 millioner passagerer benyttede lufthavnen, hvilket var en stigning på 1,5 procent i forhold til december 2916.

Officielt: Airbus lufter stop for A380

Airbus har svært ved at sælge dobbeltdækkerflyet. Nu antyder topdirektør, at produktionen måske indstilles.

Ny passagerrekord i München

Tysklands næststørste lufthavn rundede sidste år 44,6 millioner passagerer.

Alsie Express får seat-only til udlandet

Det danske flyselskab vil i sommersæsonen sælge billetter til sydeuropæisk land – og får ny indenrigsrute.

AirBaltic lander ny passagerrekord

Det lettiske flyselskab airBaltic havde sidste år fremgang i passagertallet på 22 procent.