Angleterre-ejer bag ny kunstpris

0
Kunstudvalget med prismodtageren Morten Knudsen (i midten), Arne Wulff og Mette Remmen. Bagerst Jens Peter Brask og Adrian Lloyd Hughes.
Kunstudvalget med prismodtageren Morten Knudsen (i midten), Arne Wulff og Mette Remmen. Bagerst Jens Peter Brask og Adrian Lloyd Hughes.

HOTELLER: Den unge danske billedkunstner Morten Knudsen modtog den nystiftede Remmen Fondens Kunstpris 2015 på 100.000 kr. Prisen uddeles fremover årligt af velgørenhedsfonden Remmen Fonden – prisen kan ikke søges.

Morten Knudsen fik den nyindstiftede pris ”for sit dybt originale arbejde inden for billedkunsten. Morten Knudsen er optaget af værkets mange lag og påfører ofte et ekstra stykke lærred, pap eller papir, som et maleri i maleriet,” hed det bl.a. i begrundelsen.

Prisoverrækkelsen fandt sted i forbindelse med Hotel d’Angleterres 260 års jubilæumsgalla, hvor journalist Adrian Lloyd Hughes på kunstudvalgets vegne præsenterede Morten Knudsen som modtager af den nyetablerede Remmen Fondens Kunstpris 2015.

Morten Knudsen er stadig på Grundskolen. Ved prisuddelingen motiverede Adrian Lloyd Hughes nomineringen på kunstudvalgets vegne med ordene: ”Morten Knudsens arbejde med maleriet er dybt originalt og ekstremt seriøst, og vi er imponeret over, at han er nået så langt kun halvvejs i sin uddannelse på Kunstakademiet.

Med så gammel en kunstart som maleri er det svært at finde sin egen vej ind i det, som andre ikke har skamredet til hudløshed før. Den vej er Morten Knudsen i færd med at finde, og det er langt fra hvem som helst beskåret. Det vil vi gerne opmuntre ham til at fortsætte med.”

I anledningen af d’Angleterres 260-års jubilæum har Remmen Fonden oprettet en kunstnerpris, der hvert år vil tilgodese en lovende ung dansk kunstner med en donation på 100.000 kr. Samtidig får kunstneren mulighed for at udforme d’Angleterres julekort – en tradition, der blev indført, da hotellet atter slog dørene op efter en gennemgribende renovering i 2013 til over en halv milliard kr.

I forbindelse med stiftelsen af Remmen Fondens Kunstpris har Fonden nedsat et kunstudvalg bestående af bestyrelsesmedlem i Remmen Fonden, Mette Remmen Kristiansen, kunstblogger Jens Peter Brask, journalist Adrian Lloyd Hughes samt kunstsamleren Arne Wulff. Sidstnævnte har ligeledes haft ansvaret for indkøb af den kunst, der i dag pryder væggene på d’Angleterre.

Blandt cirka 30 kunstnere fra alle kunstarter valgte det nyetablerede kunstudvalg at uddele Remmen Fondens Kunstpris til Morten Knudsen.

Velgørenhedsfonden Remmen Fonden er Hotel d’Angleterres officielle ejer. Al overskud fra hotellet går tilbage til Fonden til aktivt at støtte velgørenhed. Fonden blev stiftet af Else Marie og Henning Remmen i 1986 og påbegyndte sit velgørende virke i 2005. Siden da har Fonden uddelt over 32 mio. kroner til velgørenhed i Danmark.

Læs mere på hjemmesiden: remmenfoundation.org

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz