Angleterre mister sin stjernekok

Ronny Emborg.

Ronny Emborg.

HOTELLER: Hotel d’Angleterres mesterkok har takket ja til nye gastronomiske udfordringer langt fra Kongens Nytorv. Hvor er endnu hemmeligt. Han forlader til marts hotellets restaurant, Marchal, der har en Michelin-stjerne og et stærkt team til at overtage.

32-årige Ronny Emborg var med til starte Restaurant Marchal på det nyrenoverede d’Angleterre i 2013. På kort tid skabte han et af Københavns bedste køkkenteams og blev på under et år belønnet af Michelin med en stjerne.

På direktionsgangen på d’Angleterre kan man godt forstå, at Emborg har valgt at gribe den enestående chance, han har fået, oplyser det 5-stjernede hotel.

”Vi er stolte over at kunne eksportere et stort dansk talent til den internationale scene”, siger Lucas Johansson, hotellets General Manager, om Emborgs nye udfordring, som stadig ikke er offentliggjort. ”Hvis nogen fortjener en mulighed som denne, er det ham. Ronny er et unikt talent. Jeg glæder mig på hans vegne.”

Selv siger Ronny Emborg: ”d’Angleterre har givet mig nogle fantastiske år – og Marchal-teamet er utrolig talentfuldt. Det bliver hårdt at sige farvel til dem og d’Angleterre. Jeg er taknemmelig for min tid på Marchal, hvor jeg også har fået muligheden for at blive eksponeret for et internationalt publikum.”

I midten af marts siger farvel Ronny Emborg til Marchal og d’Angleterre. Herefter vil hans souschef gennem mange år, Christian Gerhard Gadient, overtage ledelsen.

”Marchal er noget ganske særligt for mig, så det er ikke let at give slip, men jeg kan ikke komme i tanke om nogen, jeg er mere tryg ved end Christian. Han er et stort talent med et endnu større potentiale,” siger Ronny Emborg.

Christian Gerhard Gadient har været Emborgs højre hånd i de seneste år – både på Marchal og AOC. Derudover har han primært hentet sin erfaring internationalt på Michelin-restauranter verden over.