Ankenævn bekræfter rekord i sure smileys

Et flyselskab, rejsebureau etc. kommer i gabestokken på nævnets hjemmeside med en sur smiley, hvis aktøren et halvt år efter nævnets kendelse ikke har efterlevet den ved fx at betale klageren det beløb, nævnet har fastlagt.

 

Rejsebureauet Atlantik Travel optræder i øjeblikket hele seks gange med en sur smiley på Pakkerejse-Ankenævnets hjemmeside, alle gælder dog samme jagtrejse til Kroatien i 2007. Kendelserne mod Atlantik Travel kom sidste år i Pakkerejse-Ankenævnet.

 

I 2007 havde daværende Atlantik Travel I/S med hjemsted i Kastrup andre ejere end i dag, hvor Atlantik Travel A/S, der arrangerer fiske- og jagtrejser, ejes af Limpopo Travel fra Svendborg. Limpopo ejer også Diana Jagtrejser, hvis konkurs i 2008 kostede Rejsegarantifonden ca. 20 mio. kr. Næste måned fusionerer Limpopo med Hunting Tours fra Ringsted.

 

På telefonen fra bushen i Kenya sagde Limpopos adm. direktør, Tina Jeppesen, i går til Take Off:

 

”Vi ejer Atlantik Travel A/S. Kendelserne fra Ankenævnet er mod Atlantik Travel I/S, de tidligere ejere af Atlantik. De spurgte i 2008, om vi ville overtage dem, hvilket vi gjorde sidste år. Jeg er ikke bekendt med, at Limpopo og Atlantik Travel A/S – har nogen udeståender med Ankenævnet. Men jeg kan godt se, at kunder med krav mod Atlantik ikke skelner mellem et A/S og et I/S når navnet er det samme.”

 

Sekretariatslederen i Pakkerejse-Ankenævnet, jurist Laila Aackmann, sagde i går til Take Off:

 

”Jeg kan ikke mindes, at nogen før har haft så mange sure smileys. Atlantik Travel I/S er på vores hjemmesides afdeling med sure smileys, fordi de ikke har efterlevet nævnets kendelser. Der er oprettet et nyt selskab, Atlantik Travel A/S, der ikke kan gøres ansvarlig for Atlantik Travel I/S’ ageren. Men det kan give badwill, når man overtager et rejsebureaus navn.”

 
Atlantik Travel er ikke alene i afdelingen for sure smileys på Pakkerejse-Ankenævnets hjemmeside, den omfatter i øjeblikket også: Alt Rejser fra København med to sure smileys – mens Alitalia, Handi-Rejs-Thai/ÆldreRejs fra Silkeborg og Spanair hver har en.

 
Pakkerejse-Ankenævnet er et selvstændigt klagenævn, oprettet af Forbrugerrådet, Danmarks Rejsebureau Forening og charterselskabernes brancheforening, RID (Rejsearrangører i Danmark).

 

Skrevet af Henrik Baumgarten