Apollo og Falk Lauritsen sættes til salg

apollo-rejseleder-guide-ferieCHARTERBRANCHEN: Efter 16 år opgiver Kuoni sine aktiviteter i Danmark og Skandinavien som helhed. Både Apollo og dermed også Falk Lauritsen samt flyselskabet Novair skal have nye ejere.

Kuoni koncernen i Schweiz opgiver alle turoperatør aktiviteter på verdensplan. Hele dynen blev her til morgen sat til salg.

Det betyder i Danmark Apollo og Falk Lauritsen samt på skandinavisk plan bl.a. flyselskabet Novair og Apollo i Sverige og Norge, som alle hører under Kuoni Nordic i Stockholm.

I det skandinaviske selskab har der været et betydeligt millionunderskud sidste år, og noget tyder på, at problemerne for charterbranchen generelt har fået Kuonis ledelse til at tabe tålmodigheden.

Kuonis interesse for Skandinaviens charterselskaber kom til verden i 1998/99 og på grund af gode relationer mellem den schweiziske koncernchef og danske Poul Erik Madsen. Det blev starten Alletiders Rejser med Larsen Rejser, Herning Charter og Simons Charter og blev meget markant markedsført.

Senere gik det knapt så godt og efter årtusindskiftet overtog Kuoni Apollo i Sverige og lukkede Alletiders Rejser.

Om det populære Plaitas Resort på Fuerteventura også ryger med i salgsbuketten vides ikke, men løsrevet fra charterselskaberne er det næppe nogen givtig investering i øjeblikket.

Det forventes at den daglige drift fortsætter som hidtil.