Apollo udfordrer rejsejournalister

ferie fritid vand strandTURISME: I en gimmick for at tiltrække flere rejsejournalister til sin stand på den kommende Ferie for Alle i Messecenter Herning, laver charterrejsebureauet Apollo konkurrence: Hvem er Danmarks mest vidende rejsejournalist? Præmien er dog ikke en rejse – men en kabinekuffert.

Apollo udfordrer den danske rejsejournaliststand ved rejsemessen ”Ferie for Alle” i Herning. Ud over æren er der en designkuffert til den rejsejournalist med mest styr på, hvad der rør sig i og omkring rejsebranchen.

Ét af de 16 spørgsmål, som skal afgøre konkurrencen, lyder: ”Hvilken græsk ferieø er lægekunstens fader, Hippokrates, nært forbundet med?”

Et andet kunne være, foreslår standby.dk: ”USA har 50 delstater – men der er kun ét dansk navn for en af disse, ellers bruges de amerikanske navne… Hvilken stat har et dansk navn?”

Dysten fra Apollo løber af stablen på ”Ferie for Alle” i Herning 20-22. februar.

”Det er på tide at sætte pris på de danske rejsejournalisters viden,” siger Glenn Bisgaard, kommunikationschef for Apollo.

Vinderen kåres 20. april. Besvarelserne skal være Apollo i hænde senest kl. 12 på Apollos og Falk Lauritsens messestand (9830) i Hal M. Titlen Kongerigets klogeste rejsejournalist 2015 går til den rejsejournalist, som besvarer flest spørgsmål ud af 16 korrekt.

Apollo hører under Kuoni i Norden, der er sat til salg sammen med schweiziske Kuonis andre rejsebureauer verden over. Apollo er blandt de største rejsearrangører i Danmark – sidste år havde Apollo 108.562 gæster, mens søsterselskabet, Falk Lauritsen Rejser, der skal udfases, som nr. 5 havde 56.066 rejsende.

Apollo har siden 1. januar 2001 været datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair og Falk Lauritsen, Lime Travel, Golf Plaisir og Krone Golf Tours.

Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt en million rejsende på årsbasis.

Med hensyn til USA-spørgsmålet fra standby.dk, er svaret: det er delstaten med hovedstaden Sacramento…