App advarer bilister mod dyre miljøzoner

Det kan blive dyrt at køre ind i en miljøzone, hvis man ikke har den nødvendige tilladelse, eller hvis bilen er for gammel til at blive godkendt.

En app, der kan hjælpe findes allerede. Den hedder Green Zones og viser miljøzoner i Østrig, Belgien, Frankrig, Tyskland og Danmark. Danmark har miljøzoner for ældre busser og lastbiler, som mødes af restriktioner i København, Odense, Aalborg og Aarhus. De gælder ikke feriebilister.

Politiken har testet app’en, og er skuffede over, at app’en ikke advarer mod de italienske ZTL-miljøzoner i både større og mindre byer i Italien. Det er dyrt at køre ind i disse zoner uden tilladelse.

”Italien har mange miljøzoner, som er meget vanskelige at få overblik over. Det arbejde har vi ikke ressourcer til, men det er vores hensigt at gøre det i fremtiden, og vi vil også få miljøzoner i Holland og Sverige med i app’en”, siger Aenne Ramm fra Green Zones.

Lederen af Forbruger Europa, Lars Arent, sagde i sommer til Politiken: ”Miljøzonerne i Italien giver anledning til problemer og klagesager. Der er ingen ensartede retningslinjer. I Rom er der flere forskellige zoner, der forbyder kørsel i forskellige tidsrum”.

Derfor hjælper appen fra Green Zones ikke turister, der skal køre bil i Italien. En løsning kan være at kontakte det hotel, man skal bo på og bede dem om at sørge for tilladelse til bilen.

I Tyskland har flere byer miljøzoner. Der er ensartede regler, som siger, at bilen skal være godkendt efter den såkaldte Euro 4-norm. Der skal sidde en grøn mærkat i forruden, som kan købes hos FDM og synsfirmaet Applus. Kørsel uden mærkat i miljøzoner koster 80 Euro.

I Frankrig har Paris netop indført miljøzoner inden for Boulevard Périférique. Her skal man have en såkaldt Crit’Air mærkat i bilens forrude, og den kan man kun bestille i Frankrig.

Overturisme en trussel mod miljøet

Ny app skaber overblik over miljøzoner

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.