Appelretten afviser Trumps indrejseforbud

Appeldomstolen i San Francisco har besluttet, at stoppet for præsident Donald Trumps indrejseforbud skal fortsætte.

”Vi ses i retten, vort lands sikkerhed står på spil!”, twittede Trump efter appelrettens dom. Han kalder dommen en ’politisk beslutning’, og lover, at hans styre vil vinde till slut. Han siger, at han ikke ser dommen som et stort tilbageslag for Det Hvide Hus.

”Dette er bare én beslutning, som er kommet, men vi vil vinde processen”, siger han ifølge Reuters.

Appeldomstolen mener ikke, at regeringen har kunnet påvise, at indrejseforbuddet skulle være et fremskridt, eller at et stop for forbuddet kan medføre uoprettelig skade, hedder det i dommen ifølge AFP.

Ifølge domstolen vejer almenhedens interesse tungt for begge sider: ”På den ene side har almenheden en stort interesse i den nationale sikkerhed og præsidentens mulighed for at føre sin politik. På den anden side har almenheden også en interesse i at kunne rejse frit, for at undgå, at familier adskilles, og for frihed fra diskriminering”, skriver domstolen.

Sagen handler om det indrejseforbud, som Trump beordrede uden varsel i slutningen af januar. Forbuddet gælder personer fra syv i hovedsagen muslimske lande: Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen, i 90 dage og for alle flygtninge i 120 dage. Flygtninge fra Syrien skulle forhindres i indrejse på ubestemt tid.

En federal dommer i Seattle, James Robart, satte en stopper for det præsidentielle dekret den 4. februar, da han bedømte, at det strider imod USAs forfatning. Den beslutning vil fortsat gælde i hele landet og folk med gyldige visa kan rejse ind i USA.

Beslutningen fra appeldomstolen betyder ikke, at sagen er helt afklaret, men betyder, at dekretet er stoppet mens retstvisten fortsætter. Appeldomstolens beslutning ventes anket til Højesteret Washington DC. Donald Trump har tidligere saget, at han er sikker på at vinde og at han er klar til at føre sagen gennem hele retssystemet”.

Ifølge Trump er forbuddet nødvendigt for landets sikkerhed, for at forhindre IS- og al-Qaida medlemmer i at komme ind i landet. Mange privatpersoner, stater og menneskeretsorganisationer er imod forbuddet og ser det som diskriminerende mod muslimer.

De tre appeldommeres beslutning var enstemmig. To af dommerne blev i sin tid udpeget af de demokratiske præsidenter Jimmy Carter og Barack Obama, mens den tredje er udpeget af republikanske George W Bush.

 

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.