Arbejdsgivere afviser hoteloverenskomst

Niels Fennet, CabInn.

Niels Fennet, CabInn.

Fem af landets hotelkæder vil ikke omfattes af den nye overenskomst mellem 3F og Horesta. De har forladt sammenslutningen til fordel for Dansk Erhverv.

Det er snart en måned siden, at fagforeningen 3F og arbejdsgiverforeningen Horesta præsenterede en ny overenskomst for 60.000 ansatte på hoteller og restauranter, skriver avisen.dk.

“Det er jo en sindssyg overenskomst,” siger Cabinn-direktør Niels Fennet generelt om overenskomsten mellem 3F og Horesta.

Sammen med hotelkæderne Scandic, First Hotels, Comwell og Brøchner har Cabinn meldt sig ud af Horesta og ind i Dansk Erhverv. De udgør knap 20% af hotelbranchen og er blandt andet utilfredse med, at overenskomsten ifølge hotelkæderne gør det for svært at tjene penge på hoteldrift.

Da 3F og Horesta tegner overenskomsten for branchen, burde hotellerne følge overenskomsten, men det vil de ikke. Hverken 3F eller Dansk Erhverv ønsker at kommentere sagen. Tillidsrepræsentanterne fra de fem hotelkæder holder også kortene tæt til kroppen, men kilder tæt på forhandlingerne vurderer, at de cirka 2.300 ansatte på de fem hotelkæder risikerer at gå glip af forbedringerne i den nye aftale.

Horestas adm. direktør Katia Østergaard ærgrer sig over, at de fem hotelkæder har valgt at køre solo: “Vi så da helst, at hele branchen var samlet, men glæder os over et historisk overenskomstresultat med stor opbakning fra medlemmerne.” Hun tilføjer, at Horesta repræsenterer 1.800 virksomheder i branchen.