Arbejdsgiverjul sender færre på ferie

rejsendeTURISME: Med kun en enkelt reel fridag mellem jul og nytår vælger færre danskere at tage på ferie. Det kan mærkes hos charterbureauerne.

”Hele branchen må indstille sig på at sælge rejserne til en noget lavere pris, der nok kommer til at ligge 20-25 procent under år med mange feriedage. Generelt er tendensen dog, at flere og flere danskere gerne vil rejse af sted og fejre nytåret under varme himmelstrøg,” siger presseansvarlig hos TUI, Nikolai Johnsen til standby.dk.

Også hos Apollo Rejser er tendensen, at færre danskere river rejser ned fra hylderne, når fridagene er små: ”Vi oplever gennem de seneste uger, at salget af nytårsrejser i år er lavere end de foregående to år. Antallet af pladser i vores vinterprogram hen over nytår, er det samme som tidligere sæsoner, men det kræver lidt mere at få dem solgt,” siger Glenn Bisgaard, der er kommunikationschef hos Apollo Rejser til standby.dk.

Han forklarer endvidere, at det særligt er ugedagen, hvorpå nytåret falder, der er den væsentligste årsag til, at rejserne er sværere at få solgt.