Arktiske krydstogter farlige for sikkerheden

crystal-serenityEksperter i branchen advarer om, at der kan ske ulykker af ’Titaniske dimensioner’, hvis flere krydstogtselskaber går ind i krydstogttrafikken i de mest øde arktiske egne.

Advarslen kommer efter succes’en for Crystal Cruises første togt gennem Nordvestpassagen denne sommer, som rederiet har planer om at gentage.

I august deltog 1.700 passagerer ombord på Crystal Serenity i et månedlangt togt fra Anchorage i Alaska langs Nordamerikas nordkyst til New York. Skibet fulgte den rute, der først blev sejlet af den norske opdagelsesrejsende Roald Amundsen i 1903.

Ifølge Sky News frygter to førende krydstogtspecialister en katastrofe med mindre, der indføres øget kontrol med henblik på at sikre passagererne og beskytte miljøet.

Tero Vauraste, chef for det finske shippingselskab Arctia, advarer om, at der vil være meget lidt, myndighederne kan gøre, hvis et skib får problemer på grund af manglende infrastruktur: Nordvestpassagen er tusinder og tusinder af sømil med absolut ingenting”, siger han.

”Navigationen i de isfyldte farvande kompliceres af ringe satellitnavigation. Isen kan bevæge sig med fire-fem knob, men et skib risikerer at modtage satellitbilleder, som kan være 10-20 timer gamle”.

Daniel Skjeldam, CEO for Hurtigruten, siger, at der skal være strammere regler for at undgå skader på miljøet: ”En skade på et af de store skibe kan medføre en miljømæssig katastrofe”, siger han.

En ’Polar Code’ fra FN, som strammer kravene til skibenes sikkerhed og forurening, træder i kraft i 2017. Den forbyder brugen af svær fuel-olje i Antarktis regionen, men nøjes med at anbefale skibene også at bruge reglerne i de arktiske farvande.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.