Askeskyerne kostede også hotellerne dyrt

Flyselskaberne var ikke ene om at tabe millionbeløb på grund af islandsk aske i skyerne over Europa. Det stod også slemt til med hotellerne, ikke mindst i København.

 

Det viser en økonomisk analyse fra Horesta, som også fortæller, at det var værst for københavnske hoteller på grund af den store flytrafik.

 

Der var dog også ekstra indtægter. De københavnske hoteller oplyser, at de har solgt 7.900 værelsesdøgn til gæster, som ikke kunne komme hjem. En ekstra omsætning på 3,85 mio. kr. Det var især værelser med morgenmad, mens hotellernes øvrige faciliteter stort set ikke blev brugt.

 

Glæden over uventede gæster varede kun få dage. Så begyndte udeblivelserne at smerte. Der var no shows på 10.600 værelsesdøgn i København. For provinsen var det tilsvarende tal 3.700 døgn.

 

For konferencer og møder med aflysninger gik det ud over 57 procent af hotellerne i København og 20 procent i provinsen.

 

Det danske hotelerhverv har totalt mistet 20 procent af sin normale omsætning i april på grund af askeskyerne.

 

Dette taget i betragtning mener Horesta på vegne af hotellerne, at de bør have kompensation for hos EU og de enkelte stater – ligesom flyselskaberne.

 

Indtil videre er der imidlertid ikke bevilget noget sådan, men mulighed for lån på favorable vilkår.

 

Skrevet af Redaktionen