Australsk rejsemesse åbnet

ATE, Australian Tourism Exchange, har i år deltagelse af 1.800 sælgere fra 513 australske rejsebranchefirmaer. De mødes frem til torsdag med 630 købere fra 40 lande, herunder de nordiske. ATE er opdelt i en del for østlige halvkugle – Fjernøsten – denne del afsluttes i dag, mandag, hvorefter kongrescentret i Adelaide overtages af køberne fra rejsebureauerne i den vestlige verden, navnlig Nordamerika og Europa.

 

ATE, der svarer til USAs Pow Wow, har i år deltagelse af 12 nordiske rejsebureauer. Det er fra Danmark Alott Work & Travel Company, MyPlanet, Nyhavn Rejser, Risskov Travel Partner og Team Benns.  Fra Finland er Aktiv-Resor og Finland Society Travel på plads, Norge har også to bureauer med, Australiareiser og STA Travel Norway, mens Sverige stiller med tre deltagere, Destination DownUnder, MyPlanet og Tour Pacific.

 

Sidste år havde Australien 5,6 mio. ankomster af besøgende fra andre lande. Størst var New Zealand med 1,1 mio. Fra Europa ankom 1,3 mio., England førte an med 662.000 ankomster, fulgt af Tyskland med 162.000 – og Skandinavien var tredjestørste marked i Europa med 76.200 ankomster.

 

I enkelttal var der i fjor 24.200 ankomster fra Danmark, en fremgang på 3%, der var 18.400 fra Norge, plus 10%, samt 33.600 fra Sverige, en fremgang på en enkelt procent.

 

Stand By/Take Off er som eneste skandinaviske medie til ATE, der organiseres af det australske turistråd, Tourism Australia, Qantas Airlines og turistrådet fra South Australia, hvor Adelaide er hovedstaden.

Skrevet af Henrik Baumgarten