Austrian og Lufthansa øger på Iran

Austrian-Airlines-airbus-a320-fly-lufthavn-800x403Til marts åbner iransk selskab mellem Teheran og Københavns – også fra foråret øger Austrian på den iranske hovedstad, mens Lufthansa får ny rute.

Privatejede iranske Mahan Air åbner 3. marts næste år rute med to fly om ugen til København fra Teheran. Dermed er der efter tre år igen direkte forbindelse mellem de to lande efter det nationale Iran Air lukkede sin rute til København i 2012.

Mahan Airs kommende rute til København flyves af en Airbus A310 med plads til 188 eller en Airbus A340 med plads til 300.

Men også Austrian og dets ejer, Lufthansa, øger på den iranske hovedstad. Iran er kommet mere ind i varmen i Vesten, efter landet i sommer underskrev den såkaldte ’atom-aftale’. Den medførte lettede handelsrestriktioner mod landet.

Fra marts udbygger Austrian sin betjening af Teheran fra de nuværende seks fly om ugen til ti. Ruten fra Wien flyves med hhv. Airbus A319 og A320.

Og fra april næste år åbner Lufthansa ny rute fra München til Teheran med en Airbus A330-300 tre gange om ugen.

I forvejen har Lufthansa en stor rute til Teheran fra Frankfurt. Ruten flyves i dag med en A340-600, men fra næste sommer indsættes den større Boeing 747-400 på strækningen.