Austrian stopper codeshare med SAS

austrian airlinesFLYSELSKABER: Lufthansa fortsætter med at reducere samarbejdet med SAS. Nu dropper Lufthansa-ejede Austrian Airlines codeshare med SAS på ruterne til og fra Wien fra Skandinavien. SAS lukker ny rute til England.

Fra sommerprogrammet, der trådte i kraft i går, søndag, har Austrian Airlines opsagt al codeshare-samarbejde med Star Alliance-partneren SAS på Austrians flyvninger til og fra Wien fra København, Oslo og Stockholm. SAS flyver ikke på Wien fra København, men har overladt betjeningen af ruten til Austrian. Øvrige ruter med codeshare mellem Austrian og SAS er ikke påvirket af ændringen.

Det var søndag ikke muligt for standby.dk at få kommentar fra Austrian om årsagen til det ophævede codeshare-samarbejde, men en luftfartsekspert siger til standby.dk: ”Det med Austrian ligger lige for – Austrian siger det bare ikke – SAS er virkelig puffet ud af reden af Lufthansas’ ledelse. Mine kilder siger, at den nye SAS-ledelse slet ikke har forstået at holde forbindelsen ved lige på topniveau.”

I øvrigt lukker SAS 7. april efter kun et halvt års betjening den nye rute mellem København og midtengelske Humberside ud mod Nordsøen, der var SAS’ femte destination i England.

Ruten til København var den kun anden med et ruteselskab fra Humberside til Europa. KLM har i forvejen forbindelse fra Amsterdam. Ruten til Humberside har været fløjet siden 28. oktober fem gange om ugen. Men CRJ200-jetten fra SAS med plads til 50 passagerer lander først i København kl. 21.50; dermed kan passagerer, som skal videre, kun nå dagens sidste SAS-afgange til Gøteborg og Stockholm, Bergen og Oslo, Helsinki, fire destinationer i Polen plus Palanga i Litauen.