Utilfredshed med SAS-ansattes lønnedgang

150 HK-ansatte i SAS Ground Service har accepteret en lønnedgang for at beholde arbejdspladser, men det er formanden hos FTF (Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd), Bente Sorgenfrey, ikke begejstret for, og hun har nu inddraget LO-formand, Hans Jensen, i sagen. ”Jeg synes ikke, vi har brug for, at fagforeningerne begynder at underbyde hinanden på overenskomstområdet i Danmark. Vi skal have lige løn for lige arbejde, og det er ikke rimeligt, at HK på den her måde går ind og presser FTF-ansatte på lønnen,” siger Bente Sorgenfrey. FTF er også hovedorganisation for SAS’ luftfartsfunktionærer, som beskylder HK for discountoverenskomster med SAS Ground Service’s konkurrenter, Novia og Servisair.
(Politiken, 21/2)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.