Nul risiko-princip lukker krævende rejse

Politikens rejsesider bragte sidste weekend en historie, hvor en utilfreds kunde hos Albatros Travel kritiserede en række forhold på en grupperejse til flere kontinenter.



Den uimodsagte kritik medvirker nu til, at Albatros lukker for flere rejser på denne tur.



”Vi lukker nu turen. Den er fantastisk spændende, men ikke en “ferie” og mange af vore kunder er jo godt oppe i årene, så vi vil ikke friste dem over evne med denne tur. Der flyves utroligt meget, og jetlag følger med. Det kan ikke alle klare. Selvom vi arrangerer mange spændende og usædvanlige rejser, har vi et nul risiko princip; hvis vi mener, der er en form for risiko, dropper vi det. Det er ikke et spørgsmål om etik – men simpelthen forretning,” siger Albatros Travels ejer og adm. direktør, Søren Rasmussen, til Take Off.



Søren Rasmussen indvier samtidig Take Off i det brev, han har sendt til kunden her skriver han bl.a. :



”Jeg bliver unægteligt mere og mere forundret over din fremgangsmåde, der i alle retninger er temmelig utraditionel. Ikke alene klagede du over rejsen og rejselederen, inden du tog af sted (hvor du jo havde mulighed for at springe fra), men du fortsatte klagesangen med gentagelse efter gentagelse undervejs, selvom du vidste, at dine synspunkter var kendt.



Efter du kom hjem, fortsætter klageriet til alle andre end os, der venter på din meget omtalte “faktabaserede rapport.”



I mellemtiden kan vi læse dine synspunkter – senest i Politiken. Vi har også erfaret, at du rundsender artiklen i Politiken til andre pressefolk, som du åbenbart mener, er interesseret i dine trængsler.



Det er svært at opfatte det på anden måde, end at det åbenbart er vigtigere for dig at have kontakt med medierne end os? Jeg skal derfor give et kort svar på flere af dine klagepunkter:



For det første evalueres en reklamation på baggrund af klagerens egne oplevelser; andres oplevelser er i denne sammenhæng uvedkommende.



For det andet “spejles” forholdet mellem det købte/ beskrevne og det reelt opnåede.



Når man i Politiken kan læse, at en luksusrejse blev til discount, må man spørge, hvor ordet ”luksusrejse” kom fra – ikke fra Albatros’ program.



Her står bl.a., at indkvartering er på gode turistklassehoteller. I den fakta-baserede rapport kan man anføre, at alle hoteller var mindst 4-stjernede – nogle 5-stjernede – altså en klasse over det lovede.



Det er svært at være rejseleder på en så kompliceret tur, derfor supplerede vi med lokalguider og vore dygtige dansktalende rejseledere i Kina og Mexico. I forhold til gruppestørrelsen, har denne rejse været dækket utroligt godt ind med rejselederassistance.



Det er imidlertid ikke rejselederens hovedopgave, at hjælpe deltagere, der bliver syge. Alle deltagere skal medbringe en god rejseforsikring, der sikrer, at de hurtigst muligt kan få en solid lokal assistance, når og hvis der sker noget, således at rejselederen kan holde sig til sin primære opgave: at lede gruppen. I de enkelte tilfælde er det naturligvis en skønssag.



I havde en kold bus i Delhi, det beklager vi meget. Normalt er der varmt i Indien om dagen, og man har mest brug for aircondition. I år er situationen utypisk med bidende koldt vejr. Det havde vi ikke forudset.



Jeg kan bekræfte, at det er en usædvanlig hård tur, som det fremgår af programmet og rejseplanerne – og muligvis også for hård, men vurderingen af om det nu også er den rigtige tur, har man vel også del i som kunde?,” lyder det fra Albatros Travels adm. direktør, Søren Rasmussen, til den klagende kunde.



HB

Skrevet af