Deutsche Bahn satser på danske busser

Deutsche Bahn Stadtverkehr har netop købt det lille jyske trafikselskab Pan Bus, men det er kun starten, lyder det fra selskabet. ”Med Pan Bus har vi en meget lille markedsandel, omkring 1 pct. Men det danske marked bevæger sig meget, så inden for seks-otte år tror jeg, det er muligt at få en markedsandel på 15-20 pct.,” siger Hermann von der Schulenburg, som er øverste chef i Deutsche Bahn Stadtverkehr.

”Derudover vil vi med udgangspunkt i Pan Bus tage markedsandele ved at byde på de udbud af bustrafik, som de danske regioner med mellemrum gennemfører. Vi er specielt interesseret i byområderne omkring Århus og København,” siger Hermann von der Schulenburg.

I det kommende år kommer der bustrafik i udbud i både Århus, København og Odense, og i de runder vil Deutsche Bahn Stadtverkehr altså stille op og dermed møde Arriva, der er den største operatør herhjemme.
”Det er godt at have ambitioner, når man vil noget nyt, og vi hilser dem velkommen på det danske busmarked,” siger kommunikationsdirektør Jan Wildau fra Arriva.
Arriva sidder på halvdelen af den danske bustrafik og mener, det har nogle fordele i forhold til en aktør som Deutsche Bahn Stadtverkehr. ”Vi kender den danske kollektive trafik bedre end andre, og vi har været her længe,” siger Jan Wildau.

(Morgenavisen Jyllands-Posten, d. 31. juli, 2007)

Skrevet af