Europæiske julemarkeder

Baden Baden, Tyskland: 26. november 2007 til 26. december 2007
Det årlige “Christkindelsmarkt” i den fashionable kurby ligger som nabo til det imponerende Kurhaus og kolonnaderne. Der er mere end 50 julestande, der sælger alt fra kunsthåndværk til legetøj.

Bruxelles, Belgien: 1. december 2007 til 1. januar 2008
Et “winter wonderland” af eventyrlige dimensioner er den bedste betegnelse for julemarkedet i Bruxelles. Specielt det 18 meter høje pariserhjul, Big Wheel, med mere end 18.000 lys ser fantastisk ud, når mørket lægger sig over byen.
Julemarkedet i Bruxelles betegnes ofte som Europas mest oprindelige julemarked, og der er noget om snakken. De cirka 240 træboder, som julemarkedet består af, er placeret på pladsen ved den gamle børs i centrum af Bruxelles, Place Sainte Catherine og fiskemarkedet. I boderne, der kommer fra hele Europa, tilbydes alt fra traditionelt håndværk, smykker, håndlavet julepynt og lækre gastronomiske delikatesser.

Brixen, Italien: 30. november 2007 til 6. januar 2008
Hvert år afholdes i Brixen i Sydtyrol et alpint julemarked. Beliggende centralt i byen ved Piazza Duomo, frister julemarkedet alle besøgende med glögg og kanelkager. På Piazza’en er der 40 stande, der sælger slik og mindre gaver. Den 5. december ankommer julemanden, hvilket markeres med en stor juleparade, og hver onsdag hele december vil der være specielle aktiviteter for børn.

Maastricht, Holland: 1. december 2007 til 6. januar 2008
Maastrichts julemarked er en del af den årlige vinterbegivenhed ”Vrijthof” i centrum af byen. I ”Vrijthof” kan man blandt mange andre underholdningstilbud også more sig i et pariserhjul, på en kunstig skøjtebane, i en stor karrussel og i et juletog.
På markedet er der omtrent 80 forskellige boder, der alle holder åbent hver dag fra klokken 10.00 til klokken 23.00. På markedet tilbydes de traditionelle julevarer, som eksempelvis julegaver og –tilbehør og glögg.

Bern, Schweiz: 1. december 2007 til 29. december 2007
Det traditionelle julemarked på Waisenhausplatz i hjertet af Bern har nu eksisteret i mere end 20 år. De mere end 50 forskellige boder er meget forskellige fra hinanden, og udbuddet af varer er farverigt og blandet. Fra den kulinariske front tilbydes blandt andet varm æblecider, hjemmelavet karamel og ingefærbrød.

Liseberg – Göteborg, Sverige: 16. november 2007 til 23. december
Ligesom Tivoli er i hjertet af København, så har Liseberg en ligeså unik placering midt i Göteborg. Liseberg bryster sig at være den største forlystelsespark i Nordeuropa og at have det største julemarked i Skandinavien. De cirka 500.000 årlige gæster kan nyde de omtrent 5 millioner julelys og cirka 80 butikker og boder, der sælger slik, mad, juledekorationer og kunsthåndværk. Der er masser af underholdningstilbud i Liseberg, blandt andet kan børnene møde selveste julemanden, der er en kunstig skøjtebane og en ægte skiløjpe. Skulle man herefter blive tørstig, kan et besøg i Liseberg Ice gallery & Bar, der er lavet af 100 pct. af is, anbefales.


Strasbourg, Frankrig: 24. november 2007 til 24. december 2007
Hvert eneste år siden 1570, har Strasbourg været vært for det berømte Christkindelsmärik, der er det ældste julemarked i hele Frankrig. Julemarkedet er bedst og flottest, når mørket så småt falder på, og utallige julelys tændes på facaderne og gaderne fyldes med dufte af krydderier og kanel.

Madrid, Spanien: 15. december 2007 til 7. januar 2008
I Madrid afholdes det årlige julemarked på den centrale Plaza Mayor. Pladsen er dekoreret med lys, og har boder der faldbyder alt fra juledekorationer over scener fra Jesu fødsel til masker, kostumer og parykker. Derudover anbefales det at besøge Jardines del Descrubimento når Plaza de Colon for at se det årlige lys- og lydshow.

Bath, England: 29. november 2007 til 9. december 2007
Siden 2001 er der afholdt julemarked i hyggelige Bath, og markedet, der ligger ved domkirken i Bath og de romerske bade, vil i dette års udgave være større end nogensinde tidligere.
Markedet har et næsten ubegrænset udbud af julerelaterede produkter, veltillavet mad og familieunderholdning. I Bath vil der være cirka 100 træboder, der tilbyder fint kunsthåndværk, juledekorationer, julekort og legetøj.

Tivoli – København, Danmark: 15. november 2007 til 30. december 2007
Sidst, men ikke mindst skal Københavns gamle haves ”Jul i Tivoli” naturligvis også nævnes. I år kan Tivoli byde på en funklende ny nisseby, Nissekøbing, der med sine 125 indbyggere er landets største samling af mekaniske nisser. Alle forlystelserne er naturligvis åbne, og derudover summer det af liv i de mere end 70 stadepladser, der tilbyder julespecialiteter lige fra hjemmelavede bornholmske karameller til gaveartikler fra Ærø.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.