BA-chef vil ikke have ny startbane i Heathrow

london heathrow terminal 5 lufthavn british airwaysLUFTFART: En tredje start- og landingsbane i London Heathrow kan ikke forsvares økonomisk, siger koncernchefen for British Airways moderselskab. Kritikere mener, at BA frygter øget konkurrence.

London Heathrow er efter Dubai verdens største lufthavn for internationale passagerer. Der har i årevis været debat om, at Heathrow skal have sin tredje start- og landingsbane.

Men det vil være økonomisk uforsvarligt, lyder det fra Willie Walsh, koncernchef for International Airlines Group (IAG), der ud over British Airways omfatter de spanske flyselskaber, Iberia og Vueling samt irske Aer Lingus.

Willie Walsh sagde under debatmøde i USA, at ejerne af Heathrow er desperate for at få den tredje start- og landingsbane ”og er villig til at gøre nærmest alt.”

Det seneste forslag om den tredje runway i London Heathrow vil koste astronomiske 180 milliarder kr., men kun én procent af pengene vil blive brugt på at bygge den nye runway, lød kritikken fra Willie Walsh, der tilføjede: ”Jeg vil ikke støtte verdens dyreste runway. Jeg vil bekæmpe planen og nægte for at betale for den, fordi regningen vil blive sendt til mig og mine passagerer.”

Kritikere af Willie Walsh siger, at hans modstand mod London Heathrows tredje runway mere skyldes, at den vil give BA og de øvrige IAG-selskaber øget konkurrence. BA har over halvdelen af start- og landingstilladelserne i Heathrow.