BA-chef vil ikke have ny startbane i Heathrow

2

london heathrow terminal 5 lufthavn british airwaysLUFTFART: En tredje start- og landingsbane i London Heathrow kan ikke forsvares økonomisk, siger koncernchefen for British Airways moderselskab. Kritikere mener, at BA frygter øget konkurrence.

London Heathrow er efter Dubai verdens største lufthavn for internationale passagerer. Der har i årevis været debat om, at Heathrow skal have sin tredje start- og landingsbane.

Men det vil være økonomisk uforsvarligt, lyder det fra Willie Walsh, koncernchef for International Airlines Group (IAG), der ud over British Airways omfatter de spanske flyselskaber, Iberia og Vueling samt irske Aer Lingus.

Willie Walsh sagde under debatmøde i USA, at ejerne af Heathrow er desperate for at få den tredje start- og landingsbane ”og er villig til at gøre nærmest alt.”

Det seneste forslag om den tredje runway i London Heathrow vil koste astronomiske 180 milliarder kr., men kun én procent af pengene vil blive brugt på at bygge den nye runway, lød kritikken fra Willie Walsh, der tilføjede: ”Jeg vil ikke støtte verdens dyreste runway. Jeg vil bekæmpe planen og nægte for at betale for den, fordi regningen vil blive sendt til mig og mine passagerer.”

Kritikere af Willie Walsh siger, at hans modstand mod London Heathrows tredje runway mere skyldes, at den vil give BA og de øvrige IAG-selskaber øget konkurrence. BA har over halvdelen af start- og landingstilladelserne i Heathrow.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

2 Comments on "BA-chef vil ikke have ny startbane i Heathrow"

Notify of
avatar
Mikael
Mikael

Selv med en tilbagebetalingsperiode på 20 år og en vækst i passagertallet på 50% vil det uden rentilskrivning svare til over 100 kr pr passager, både ankommende og afrejsende. Jeg ved ikke, hvad Walsh tænker i sit inderste, men det lyder sandsynligt at det vil svække selskabets konkurrenceevne betydeligt. Prisen er simpelthen for høj ift de øvrige lufthavne.

Tango Alpha
Tango Alpha

Startbanen koster ikke 180 mia. kr. Prisen er for startbane, ny Terminal 6 og andre investeringer.

wpDiscuz