BA holder fast i Heathrow-slots

Topchefen i British Airways, Willie Walsh, afviste i weekenden overfor engelske medier, at det engelske flyselskab skal aflevere nogle af sine værdifulde starttilladelser i Londons hovedlufthavn, Heathrow, i bestræbelserne på at få alliancen med American Airlines godkendt af konkurrencemyndighederne.

Ifølge avisen Sunday Times vil de eftertragtede tilladelser kunne handles for op til 20 mio. GBP pr. styk, og avisen vurderer, at konkurrencemyndighederne sandsynligvis vil forlange at de to flyselskaber til sammen opgiver op til 10 slots pr. dag.

British Airways, American Airlines og spanske Iberia offentliggjorde torsdag i sidste uge planer om at søge både europæiske og amerikanske konkurrencemyndigheder om tilladelse til en tæt alliance. British Airways har desuden bekræftet, at man er i egentlige fusionsdrøftelser med Iberia. BA har alene omkring 40 % af samtlige slots i Heathrow.

Skrevet af Christian Peschardt

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.