BA holder fast på Ukraine

british airways boeing b787FLYSELSKABER: Selv om den russiske annektering af Krim-halvøen har betydet færre passagerer til Ukraines hovedstad, fastholder British Airways sin betjening af Kiev… BA-partner øger snart på København.

British Airways har 12 ugentlige fly mellem London og Kiev – og de seneste uger er efterspørgslen på ruten til Kiev generelt faldet, men BA har ingen aktuelle planer om at drosle ned på ruten, erfarer standby.dk

British Airways er et af de største vestlige flyselskaber til at betjene Kiev – der er ingen direkte rute fra f.eks. København til Kiev.

I øvrigt øger Iberias datterselskab, Iberia Express, fra 2. april med to ekstra afgange om ugen mellem Madrid og København og kommer dermed op på ni.

”Vi har længe ønsket de to morgenafgange, der nu kommer onsdage og fredage fra København til Madrid. Dermed kan passagererne nå Iberias middagsbølge fra Madrid til f.eks. Sydamerika – eller bare få en lang arbejdsdag i Madrid.”

Det siger Peter Rasmussen, chef for Oneworld-medlemmerne American Airlines, British Airways og Iberia i Norden, Rusland og bl.a. Ukraine til standby.dk og tilføjer at Iberia Express 2. april genåbner ruten mellem Madrid og Stockholm med to fly om ugen. Den har selskabet ikke fløjet i knap to år.

På langruterne har BA netop fået en ny destination i USA, denne gang til Texas’ hovedstad, Austin. Ruten betjenes fem gange om ugen mod en Boeing B787 Dreamliner og er Austins eneste direkte rute til Europa. BA har ca. 15 ruter til USA alene fra London, hertil kommer forbindelser fra Manchester.

På ruterne over Atlanten samarbejder BA med sine Oneworld-partnere American Airlines, Finnair og Iberia i det såkaldte Atlantic Joint Venture. På samme måde samarbejde BA på ruter fra Europa til Asien med Finnair og Japan Airlines.

”Disse to samarbejdspakker er helt unikke, nu kan vi sælge mange flere rutemuligheder til vores kunder – før var vi jo konkurrenter,” siger Peter Rasmussen.