BA øger bud på Aer Lingus

Aer Lingus Airbus A320tFLYSELSKABER: British Airways’ ejer, International Airlines Group, IAG, har forhøjet sit bud på at overtage Aer Lingus. Det irske selskab afviste for nylig købstilbud fra IAG. Også Ryanair har gentagne gange prøvet at købe Aer Lingus, som den irske regering er medejer af.

Der er ny kamp om ejerskabet af Aer Lingus. International Airlines Group er bl.a. interesseret i det irske flyselskab pga. dets mange ”slots” i London Heathrow. Heathrow er en af verdens travleste lufthavne og har British Airways som største flyselskab.

Før jul bød IAG på Aer Lingus, men blev afvist – nu er buddet blevet forhøjet til 2,4 euro pr. aktie, en stigning på 10 cent, hvilket sætter prisen på det irske selskab til 9,6 milliarder kr.

Ryanair har tidligere fået afvist flere bud på at købe Aer Lingus og har i dag 30 pct. af aktierne, mens den irske regering ejer 25 pct.

Siden British Airways’ interesse for at købe Aer Lingus kom frem, er selskabets aktiekurs steget 37 pct.

Andre mulige købere af Aer Lingus kunne være Etihad Airways fra Abu Dhabi, der i forvejen har fire procent af aktierne – eller Virgin Atlantic Airways, som Delta Air Lines ejer 49 pct. af.