BA skærer 20 % af omkostningerne

British Airways har skåret omkostningerne med 20 % med allerede i indeværende år, og forbereder sig på en langvarig ”industriel nedtur”, melder nyhedsbureauet Reuters.

 

Selskabet venter at skulle gennemføre en yderligere omkostningsreduktion i samme størrelsesorden til næste år. Besparelserne indebærer blandt andet, at BA har udskudt indkøbet af i alt 12 Airbus A380 fly i mindst to år. ”Vi har genforhandlet leveringen af flyene. Efterspørgslen efter de store fly var oprindeligt forudset at opstå i 20112, men det bliver nu på et senere tidspunkt” sagde chefen for Investor Relations i BA, fredag. Han tilføjede, at BA stadig forventer at have omkring 1 mia. GBP i likviditetsberedskab til næste forår.

 

BA forhandler, i lighed med de fleste andre flyselskaber, i disse uger med de ansattes faglige organisationer om gennemførelsen af spareprogrammer. BA er hårdt ramt af nedgang i passagertal og billetindtægter. For juni måned alene var fallet i passagertallet på 3,8 %, men det tal dækker over en nedgang i salget af de dyre business class billetter på hele 15 %, målt i forhold til juni måned sidste år.

Skrevet af Christian Peschardt

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.