Badehotel har Årets Kok

Efter en seks timer lang finale fik Daniel Kruse fra Stammershalle Badehotel på Bornholm titlen som Danmarks bedste kok, da Årets Kok 2012 søndag. Det var 21. gang konkurrencen blev afviklet, den arrangeres af Horesta og 3F og blev i weekenden holdt i Messecenter Herning.

 

Daniels Kruse var ifølge dommernes mening den kok, der fik det bedste resultat ud af den udleverede råvarekurv, som de ti finalister fik. Her var blandt meget andet pighvar, østers, duer, oksehøjreb og marcipan.
Ud over æren modtog Årets Kok 30.000 kr.

 

Tidligere vindere af konkurrencen tæller verdens bedste kok Rasmus Kofoed, Thomas Herman og Thomas Pasfall – og Rasmus Kofoed stod for præmieoverrækkelsen.
Han uddelte sølv til Magnus Mondrup Knudsen fra Castenskiold Mad & Natklub i Århus og bronze til Ninna B. Christensen fra Comwell i Kolding.

 

Finale om Årets Tjener blev afviklet samtidig med fem af Danmarks dygtigste tjenere.
Her vandt Peter Pepke fra Restaurant Geranium i København guldmedaljen og en check på 30.000 kr. Sølvmedaljen gik til Lars Spring fra Restaurant Saison i Hellerup, mens Tabita Mortensen fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia fik bronze.

 

Årets Tjener dystede i discipliner som borddækning, champagneåbning med sabel samt mixologi, kunsten at blande den perfekte cocktail.

 

Daniel Kruses vindermenu bestod af syltet pighvar med østers, æble og mousseline. Hertil tørret rogn og puder samt røg til forret.
Hovedretten blev til saltet okse og stegt due med rødbede og sennep.
Desserten bestod af marcipan med citronfromage, marengs og krokant.

 

Konkurrencen har i øvrigt sin egen hjemmeside:
http://aaretskok.dk/da-DK/AaretsKok

Skrevet af redaktionen