Baltisk land får første 5-stjernede hotel

TURISME: Kendt 5-stjernet hotelkæde åbner hotel i baltisk hovedstad – præsidentsuiten er på 278 kvadratmeter. Før hed det Hotel Rome og var under Sovjettiden regnet som et af de bedste hoteller i Sovjetunionen.

Letlands hovedstad, Riga, får nu landets første 5-stjernede hotel når Kempinski Hotels næste måned åbner Grand Hotel Kempinski Riga, der bl.a. har hovedstadens operahus som en af naboerne.

Hotellet ligger i Rigas gamle bydel, der er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Hotellet har 141 værelser og suiter. Det mindste værelse er på 37 m2, mens præsidentsuiten er på hele 278 m2. Der er også to restauranter, fem rummelige mødelokaler, et ballroom med plads til 300 personer, en spa på 1.300 kvadratmeter, bageri, en cigarbar og meget mere.

Hotelbygningen blev opført i 1880’erne og har således en lang historie. Tidligere har det heddet Hotel Rome. Den oprindelige bygning blev nærmest udraderet under Anden Verdenskrig, men blev genopbygget på et par år.

Ifølge Kempinski havde det nyåbnede Hotel Riga den første bar i Letland og serverede under Letlands tid som ufrivilligt medlem af Sovjetunionen de første cocktails i hele den daværende Sovjetunion, hvor hotellet blev betragtet som det måske førende. Letland blev atter selvstændigt i 1991.

Kempinski Hotels, der blev grundlagt i 1897, regner sig som Europas ældste gruppe af luksushoteller. Den har i dag 76 fem-stjernede hoteller i 31 lande og udvider i disse år i Afrika, Asien, Europa, Mellemøsten og på det amerikanske kontinent.