Bank kaster sin kærlighed på Finnair-aktien

Royal Bank of Scotland har kastet sin kærlighed på aktien i Finnair, der ses som det bedste køb i den nordiske luftfartssektor, ikke mindst på grund af SAS’ problemer. RBS fastholder sin anbefaling ‘Buy’ med kursmålet 5,5 euro, skriver Nyhedsbureauet Direkt.

 

– Vi ser fortsat Finnairs strategiske position som den stærkeste i den nordiske luftfartsindustri på trods af skarpe justeringer af vores estimater, skriver RBS.

 

RBS skærer sine forventning til Finnairs driftsresultat, EBIT, til 1 mio. euro i 2008 fra 45 mio. euro og til 37 mio. euro i 2009 fra 80 mio. euro.

 

– Premium trafikken til og fra Asien svækkes lige nu på grund af den brede økonomiske nedgang. Vi mener også, at ruterne til Bangkok og Mumbai vil lide under den nuværende sikkerhedssituation. Kigger man på næste år, vil effektiviseringsprogrammet på 50 mio. euro træde i effekt, skriver RBS, der samtidig venter, at Finnair vil nyde godt af yderligere konsolidering.

 

– Flere nordiske lavprisselskaber er stoppet det seneste år. SAS’ finske selskab Blue1 sænker også sin kapacitet. Selve SAS er under strategisk gennemgang. Med sin klare fokus på Europa-Asien, mener vi, at Finnair er godt placeret til at drage fordel af omstruktureringer i SAS’ langdistance netværk. 

 

I går faldt Finnair-aktien med 5,5 pct. til 4,3 euro på børsen i Finland. Det skriver Nyhedsbureauet Direkt.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen