Barcelona svømmer over med turister

spanien barcelona ferie fritidMARKEDSSTOP: De lokale kan næsten ikke komme frem til boderne på La Boqueria markedet. I fremtiden indlægges restriktioner for grupper på visse tidspunkter af dagen.

En hel del af indbyggerne i Barcelona er godt trætte af turisterne, selv om de fleste også lever af dem. I fjor kom der næsten otte mio. gæster til den populære spanske by med Frankrig, Storbritannien og USA som hovedleverandører, men danskerne holdt sig heller ikke tilbage. De billige flybilletter bidrager pænt.

Men omkring Ramblaen, Sagrada Familia, Gaudis spektakulære katedral og Unesco World Heritage er tilstrømningen ved at give problemer. Og så har vi slet ikke nævnt, når FC Barcelona spiller med 90.000 tilskuere.

Turister i grupper på mere end 15 har i fremtiden ikke adgang til markedet på visse tidspunkter af dagen, især om formiddagen, når de lokale skal på indkøb. Det er særligt slemt fredag og lørdag mellem kl. 8 og 15.

Samtidig er der masser af lommetyve og tasketyverier på markedet og Ramblaen, ofte af udlændinge fra bestemte lande, men på grund af menneskemasserne har politiet svært ved at kontrollere.

Enkelte områder for eksempel Gaudis Park Guell er turistbesøget nu begrænset til max 800 om dagen.

Succes kan give problemer i turistindustrien, og Barcelona er ved at være et godt eksempel. Bliver byen kendt for meget kriminalitet kan det hurtigt gå den anden vej.