Barn født på Lufthansa-fly

LUFTFART: ”Er der en læge til stede?” blev der forleden spurgt på flyvning fra Colombia til Frankfurt. En passager var begyndt at føde. Der var tre læger ombord – og alt gik godt. Den nybagte mor vil opkalde barnet efter en af lægerne…

I sidste uge var LH543 rutinemæssigt på vej fra den colombianske hovedstad, Bogota, til Frankfurt. Efter flyet var kommet ud over Atlanterhavet fik en 38-årig bulgarsk kvinde veer. Og med hjælp fra tre læger blandt passagererne og dele af flyets kabinebesætning fødte hun en velskabt dreng – mens Airbus A340-300 flyet var i 11,8 km. højde.

Flyet var lettet nogle timer tidligere fra Bogota med 191 passagerer og en besætning på 13.

Efter kvinden begyndte at få veer blev nogle passagerer flyttet længere frem i flyet, så der bagest kunne laves en slags fødestue – og bag forhænget blev barnet født uden komplikationer. Kvinden sagde, at spædbarnet skulle opkaldes efter en af lægerne, Nikolai.

Efter samråd med lægerne valgte flyets kaptajn, Kurt Mayer, at lande i Manchester for en sikkerheds skyld for at få mor og barn på hospitalet.

“Jeg har aldrig oplevet noget lignende i mine 37 år som pilot – efter fødslen af min egen søn, var dette nok det mest bevægende øjeblik i mit liv,” siger kaptajn Kurt Mayer.

“Efter barnet var født kunne jeg meddele den glædelige nyhed over flyets højttalersystem. Passagererne klappede og var naturligvis glade for at alt var gået godt,” siger flyets kabinechef,” Carolin van Osch.

Som led i nødtræning af kabinepersonale får de bl.a. viden om, hvad de skal gøre i tilfælde af en fødsel ombord, oplyser Lufthansa og tilføjer, at flyene som en del af deres udstyr bl.a. har instrumenter, der kan bruges ved fødsler.

Fødsler sjældne ombord

Selve Lufthansa havde sidste år 62 mio. passagerer – og siden 1965 har der kun været 11 fødsler ombord på selskabets fly.

Lufthansa anbefaler gravide at tale med deres læge eller gynækolog inden en flyvning. Kvinder med en ukompliceret graviditet kan flyve med Lufthansa indtil 36. uge af svangerskabet – men fra 28. uge og fremefter anbefales gr