DRF vil afskaffe Rejse-Ankenævnet

Udgifterne er løbet løbsk i Rejse-Ankenævnet og sagsbehandlingen er ikke blevet hurtigere, siger DRF.



Stigningen i Rejse-Ankenævnets udgifter skyldes ifølge DRF blandt andet, at nævnet må behandle stadig flere sager om ”flight only”, altså hvor kunder kun køber flybillet, ikke pakkerejser gennem et rejsebureau. DRF’s medlemmer vil ikke betale for behandling af flyselskabernes klagesager.



DRF ønsker derfor yderligere et Rejse-Ankenævn som kun tager sig af flyselskaberne – men det vil flyselskaberne ikke betale for, trods opfordringer fra Forbrugerrådet.



Siden Rejse-Ankenævnet i 2004 kom ind under Rejsegarantifonden har der været ”en ikke-kontrollerbar stigning i Rejse-Ankenævnets omkostninger på 150 % – ligesom omkostningsbeløbet for tabte sager har været i stærk stigning,” hed det i skriv fra DRF til sine medlemmer.



På DRF’s generalforsamling i denne uge, fik DRF’s direktion og bestyrelse sine medlemmernes opbakning til at kunne opsige aftalen med Rejse-Ankenævnet med virkning fra april næste år.



DRF vil stadig have et rejseankenævn, men ikke et nævn der behandler klager over flight only – dét må flyselskaberne selv betale for.



I første omgang har DRF dog valgt endnu ikke at opsige aftalen med Rejse-Ankenævnet.



”Vi havde onsdag i denne uge et møde om sagen med Forbrugerrådet. Her blev vi enige om at nedsætte en hurtig arbejdende arbejdsgruppe. Den skal senest til maj komme med en rapport om, hvordan vi får gjort det nuværende Rejse-Ankenævn mere omkostningseffektivt,” siger DRF’s adm. direktør, Lars Thykier, til Take Off.



Danmarks Rejsebureau Forening er også utilfreds med udsigten til, at Rigsrevisionen vil gøre det dyrere for rejsebureauerne, hvis de taber i Rejse-Ankenævnet. I dag koster det ca. 1.500 – 2.300 kr. plus sagsomkostninger; ifølge rigsrevisorerne bør det fremover koste et rejsebureau mellem 5.000 og måske helt op til 11.000 kr. at tabe en sag i nævnet, oplyser DRF.



HB

Skrevet af