Et udsnit af BC Hospitality Group, der nu har skiftet navn til Bellagroup. I forgrunden er det nytilkomlingen Bella Arena, i baggrunden knejser Danmarks næststørste hotel, AC Hotel Bella Sky, der sammen med to andre hoteller drives af Bellagroup. Arkivpressefoto: Wonderful Copenhagen.

BC Hospitality Group skifter navn til Bellagroup

BCHG – BC (Bella Center) Hospitality Group – har fået ny ejerkreds og får nu nyt navn: Bellagroup. “Vi har været gode til arrangementer, knap så gode til at tjene penge” siger koncernchefen.

Under coronakrisen med tomme hoteller (Bella Center-gruppen driver hotellerne AC Hotel Bella Sky, Crowne Plaza Copenhagen Towers og Copenhagen Marriott, red.) og konferencesale måtte BC (Bella Center) Hospitality Group lukke størstedelen af forretningen og fyre to ud af tre af koncernens medarbejdere.

Under nedlukningen fik BCHG, der nu har skiftet navn til Bellagroup, også ny koncernchef. Der blev sagt farvel til Allan Agerholm, der blev afløst af BCHG-koncernens kommercielle direktør, Christian Folden Lund.

Han siger i en pressemeddelelse i forbindelse med navneskiftet, der blev officielt mandag eftermiddag:

”Den voldsomme krise gav os mulighed for at gentænke forretningen fra a til å – på samme måde som et start-up. Mens vi ventede på gæsterne skulle komme tilbage, gennemgik ledelsen alle funktioner både på venues og hoteller. Det var helt afgørende for at komme ud på den anden side.

Det nye logo for Bellagroup.

Vi har altid været gode til at afholde arrangementer og give folk gode oplevelser – men knap så gode til at tjene penge på driften. Målet var derfor at styrke vores kommercielle områder med fælles marketing- og salgsfunktioner samt forenkle operationen på det enkelte venue og hotel. Vi tjener ikke penge endnu, men så længe vi fortsat ser en langsom genåbning af verden, så har vi en plan for at komme derhen, og råd til de investeringer, der skal til,” siger Christian Folden Lund.

14.000 nye fleksible kvadratmeter
Under Corona-nedlukningen blev faciliteterne i, hvad der nu hedder Bellagroup, styrket. I juni i år åbnede den søjlefri Bella Arena, der ikke må forveksles med Royal Arena, der også ligger i Ørestad, med plads til over 8.000 stående gæster. Bella Arena tilfører 14.000 nye, moderne kvadratmeter til Bella Center og dermed muligheden for at holde flere forskellige typer events.

Bella Arena skal bruges til alt fra konferencer til kulturbegivenheder og sportsevents.

Bella Arena er via et stort glasatrium forbundet til det eksisterende Bella Center, således at Arenaen, hotellet og Bella Center nu er under samme tag.

To primære forretningsben
I sidste måned genåbnede koncernens største og Danmarks næststørste hotel, AC Hotel Bella Sky med 811 værelser, efter halvandet års nedlukning.

Siden i sommer har Bellagroup ansat over 200 nye medarbejdere, og med de nuværende planer vil halvdelen af de ansatte i Bellagroup til nytår have under et halvt års anciennitet. Af de 200 nytilkomne, er indtil videre knap halvdelen tidligere ansatte, der er vendt tilbage, oplyser Bellagroup i en pressemeddelelse.

Christian Folden Lund siger i pressemeddelelsen: ”Efterhånden som verden genåbner, vender forretningsgrundlaget tilbage. Mennesker har brug for at mødes, og med de mange omlægninger er vi igen klar til at sætte København på verdenskortet for store begivenheder.

Vi har en platform, der er rustet til vækst og udvidelser, og i dag binder vi så en sløjfe om de mange ændringer ved at omdøbe gruppen til Bellagroup,” siger Christian Folden Lund.

Bellagroup er blandt Danmarks største virksomheder inden for hospitality. Bellagroup har som udgangspunkt to forretningsben: Venues og hoteller. Venue-delen består af Bella Center Copenhagen, Bella Arena og Bella Sky Conference & Event, og International House.

I hoteldelen driver Bellagroup de tre hoteller: AC Hotel Bella Sky Copenhagen, Copenhagen Marriott og Crowne Plaza Copenhagen Towers med til sammen næsten 1.600 værelser.

Bellagroup har over 160 møde- og konferencelokaler og samlet cirka 200.000 kvadratmeter med plads til over 30.000 gæster.

Staten ejer 30 procent af BC Hospitality Group
Ved generalforsamlingen hos BCHG i juni fik BCHG nye ejere. Den tidligere hovedaktionær, kapitalfonden Solstra, der havde 85 procent af aktierne, havde nedskrevet aktierne i Bella Center-koncernen til nul.

I stedet blev BCHG overtaget af tre private velhavere samt Solstras bankforbindelse, Nordea, og den statslige investeringsfond, Vækstfonden. Vækstfonden har købt 30 procent af aktierne i BCHG for 30 millioner kroner.

Fra forrige til seneste årsregnskabsår faldt omsætningen i BC Hospitality Group på grund af coronakrisen 70 procent til omkring 260 millioner kroner.

Relaterede artikler:

Ny fællesdirektør for to store danske hoteller

Nye ejere klar til Bella Center-gruppen

“Derfor sagde jeg ja til FCK, Parken og Lalandia”